ART

/

Παναγιώτη Φαφούτη, πως είναι να σκηνοθετείς τη «Μάγισσα- Φλεγόμενη καρδιά» του Ant-1;

Μπακοπούλου Άντυ
andy_bak@hotmail.com
Κοινοποίηση
Tweet

Ο Πατρινός καλλιτέχνης επιστρέφει στην tv με πολυαναμενόμενη σειρά εποχής, έχει ξεκινήσει γυρίσματα

«Τα είπαμε» με τον αγαπητό συμπολίτη σκηνοθέτη και φίλο, Παναγιώτη Φαφούτη, με αφορμή τα γυρίσματα της πολυαναμενόμενης σειράς εποχής «Η Μάγισσα- Φλεγόμενη καρδιά» που θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο στον Αντέννα. Συγκεκριμένα, εντάχθηκε στο σκηνοθετικό team, με επικεφαλής το Λευτέρη Χαρίτο και συνεργάτη τον εκλεκτό συνάδελφό του Κώστα Αναγνωστόπουλο.

Πρόκειται για μια super φιλόδοξη παραγωγή εποχής, στην οποία παίζουν οι περιζήτητοι πρωταγωνιστές Μαρία Κίτσου, Μελέτης Ηλίας,  Γιώργος Παπαγεωργίου, Γιούλικα Σκαφιδά. Επειδή αποτελεί prequel του σήριαλ «Μάγισσα» της περασμένης σαιζόν, θα λάβει μέρος σε κάποια επεισόδια και η πατρινή ηθοποιός Ελλη Τρίγγου ως κεντρικό πρόσωπο της επόμενης φάσης της ιστορίας.

 Το κάλεσμα του Λευτέρη  Χαρίτου, που θεωρείται «αναμορφωτής» του τηλεοπτικού τοπίου μετά την σαρωτική επιτυχία των «Αγριων Μελισσών» είναι αδιαμφισβήτητα πολύ τιμητικό για τον «δικό μας» Τότη. Η σειρά ξετυλίγει από την αρχή το νήμα των γεγονότων και μας γυρίζει έναν αιώνα πίσω, δηλαδή πριν τη «Μάγισσα». Η Μαρία Κίτσου ενσαρκώνει την αινιγματική και αρχοντική Πανδώρα Μοντιλιάνι που ασκεί μαγεία και ζει στη Μάνη του 1710.

Ο Παναγιώτης Φαφούτης μίλησε στο thebest.gr για το τηλεοπτικό του comeback, τους συντελεστές και τη θεματική της σειράς.

 

Στα γυρίσματα αριστερά η πρωταγωνίστρια Μαρία Κίτσου και δεξιά ο Παναγιώτης Φαφούτης με τον ηθοποιό Νίκο Γεωργίου

«Εχω θητεύσει παλιότερα στην tv- εποχή 2000- σκηνοθετώντας αυτοτελή επεισόδια σε σήριαλ όπως «Αληθινοί Ερωτες» και «Safe Sex» αλλά πέρασε περίπου 15ετία για να επιστρέψω. Ταινίες, ντοκιμαντέρ, οικογενειακή ζωή αλλά και η επιλογή να μένω μόνιμα στην Πάτρα με κράτησαν μακριά από τα τηλεοπτικά πλατό. Όμως δεν ξεχνάω πως η καριέρα μου οφείλεται σε μεγάλο μέρος στην τηλεόραση καθώς στα πρώτα μου βήματα συνεργάστηκα με τη Μιρέλλα Παπαοικονόμου και το Λάμπη Ζαρουτιάδη. Υπήρχαν διάφορες συζητήσεις για projects  στο πέρασμα των χρόνων, αλλά διάφορες υποχρεώσεις με απέτρεπαν.

Είπα το «ναι» φέτος γιατί εκτιμώ πολύ το Λευτέρη Χαρίτο και την ποιότητα της δουλειάς του. Επιμένει σε παραγωγές υψηλού status με εξαιρετικό καστ  και όχι μόνο.  Στη «Μάγισσα – Φλεγόμενη καρδιά» υπάρχει ιδιαίτερη επιμέλεια σε ρούχα, σκηνικά, φωτισμούς, κομμώσεις, μακιγιάζ κλπ καθώς αναβιώνει μια ιστορική περίοδος. Επικρατούν αλλοτινά ήθη και γλώσσα με ιδιωματισμους και ειδικό λεξιλόγιο, αφού όλα διαδραματίζονται στην ενετοκρατούμενη Μάνη. Γνωρίζω και έχω συνεργαστεί με τη Μαρία Κίτσου και τη Γιούλικα Σκαφιδά αλλά συνάντησα πολλά νέα πρόσωπα στα γυρίσματα της σειράς σε Μάνη και Αθήνα. Θεματικά αναφέρεται στην αιώνια πάλη ανάμεσα στο καλό και το κακό. Στη φύση του ανθρώπου να μετατοπίζεται από τη μια προς την άλλη πλευρά. Θέλουμε να κερδίσουμε το στοίχημα της αποδοχής του κοινού όπως συνέβη και στις προηγούμενες δουλειές του Χαρίτου. Μάλιστα, μπορεί κανείς να δει τη «Φλεγόμενη καρδιά» αυτόνομα, κι ας μην έχει παρακολουθήσει την περασμένη σαιζόν τη «Μάγισσα». Εγώ χαίρομαι πολύ που συναντώ τον Χαρίτο, γιατί εμπιστεύεται τους συνεργάτες τους και τους  αφήνει να εκφραστούν δημιουργικά. Η Μαρία Κίτσου είναι μια σημαντική ηθοποιός, πάντα διαβασμένη, συν ότι κάνει προτάσεις παίζοντας».

Ο Παναγιώτης Φαφούτης σχολίασε στο thebest.gr και τη λεγόμενη «άνοιξη» της τηλεόρασης στην Αμερική και παγκοσμίως, με πολύ απαιτητικές παραγωγές που απαιτούν ολόκληρες σκηνοθετικές ομάδες και μεγάλους stars.

«Εχει επικρατήσει να προβάλλονται τα σήριαλ περισσότερες μέρες την εβδομάδα  οπότε λόγω πίεσης χρόνου απαιτείται ένωση δυνάμεων. Σοβαρές παραγωγές δεν μπορεί να εξαρτώνται από ένα ταλέντο, χρειάζονται συνδυασμό πραγμάτων και ικανοτήτων. Επιπλέον, είναι μεγάλη τάση να μένεις σπίτι και να βλέπεις ταινίες και σειρές, υπάρχει πολύς κόσμος που δεν πηγαίνει στις κινηματογραφικές αίθουσες. Ετσι, ωθείσαι σαν δημιουργός να μεταφέρεις την ποιότητα του σινεμά κατ’ οίκον. Είναι σημείο των καιρών. Διαχρονικά κάθε 20- 30 χρόνια το τοπίο αλλάζει ή με κάποιο ιδεολογικό, καλλιτεχνικό κίνημα είτε χάρη σε κάποιο τεχνικό επίτευγμα ή λόγω πρακτικής, κοινωνικής ανάγκης».  

Ειδήσεις Τώρα

Nτάνιελ Γκρεγκ: Ενας… «άλλος» στη Μόστρα για την πρεμιέρα του «Queer»

«Πρασίνισαν» και τα Zara, μια βόλτα θα σας πείσει για το must have χρώμα

Ρεκόρ χειροκροτήματος στο Lido για τις «κολλητές» stars Τζούλιαν Μουρ, Τίλντα Σουίντον

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Best View