ΣΙΝΕΜΑ

/

Αφιέρωμα με 5 σημαντικές ταινίες του Alain Delon στο Cine Paris

Κοινοποίηση
Tweet

Με πρωτοβουλία του Cinobo από τις 12 έως τις 18 Σεπτεμβρίου 2024

Γράφτηκαν πολλά για τον σπουδαίο Ευρωπαίο σούπερ σταρ Alain Delon που έφυγε από τη ζωή στις 18 Αυγούστου 2024 στα 88 του χρόνια (ήταν γεννημένος στις 8 Νοεμβρίου του 1935).

Τώρα οι Έλληνες σινεφίλ και θαυμαστές και θαυμάστριες του εμβληματικού αυτού Γάλλου πρωταγωνιστή με το διαπεραστικό βλέμμα, θα έχουν την ευκαιρία να δουν στο Cine Paris, στην Αθήνα μετά από πρωτοβουλία του Cinobo, πέντε (5) σπουδαίες κινηματογραφικές στιγμές του αξέχαστου Alain Delon, από τις 12 έως τις 18 Σεπτεμβρίου 2024.

Πέντε σημαντικές στιγμές του κλασικού ευρωπαϊκού σινεμά με πρωταγωνιστή τον Alain Delon, παρουσιάζονται - για πρώτη φορά όλες μαζί - σε ένα αφιέρωμα στο Cine Paris, υπό την επιμέλεια του Cinobo.

Αν και για πολλούς θεωρείται αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, το καλλιτεχνικό έργο που αφήνει πίσω του ο Alain Delon, είναι αδιαμφισβήτητο. Την δεκαετία του 1960 συνεργάστηκε με τους μεγαλύτερους Ευρωπαίους σκηνοθέτες (ανάμεσα τους ο Λουκίνο Βισκόντι, ο René Clément, ο Μικελάντζελο Αντονιόνι και ο Jacques Deray), ερμηνεύοντας με μοναδικό τρόπο ρόλους που τον καθιέρωσαν ως τον γοητευτικό, δυναμικό πρωταγωνιστή που έγινε σύμβολο για το πάθος και το ταλέντο του, και διαμόρφωσε την αισθητική μιας ολόκληρης γενιάς.

Το 2019 ο Ντελόν είχε βραβευτεί με τον τιμητικό Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Καννών, μια μεγάλη αναγνώριση για τη διαχρονική επιρροή του, η οποία στιγμάτισε το παγκόσμιο σινεμά.

Ένα σχεδόν μήνα μετά τον θάνατό του, από την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου έως την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου, το Cinobo παρουσιάζει λοιπόν στο Cine Paris σε εναλλασόμενο πρόγραμμα τις πέντε πιο εμβληματικές ταινίες του Alain Delon: Η Πισίνα, Ο Δολοφόνος Με Το Αγγελικό Πρόσωπο, Η Έκλειψη, Ο Κύριος Κλάιν, Η Συμμορία Των Σικελών.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΟΣ

H ΠΙΣΙΝΑ / LA PISCINE | Ζακ Ντερέ, 120’ (1969)

Η ισορροπία στη σχέση ενός ζευγαριού που ζει μια ήρεμη ζωή στο εξοχικό του σπίτι στο Σαν Τροπέ απειλείται από την εμφάνιση ενός παλιού φίλου και της 18χρονης κόρης του.

Προβολές: 13/9 20:00 | 15/9 22:45 | 18/9 20:00

Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΜΕ ΤΟ ΑΓΓΕΛΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ / LE SAMOURAÏ | Ζαν-Πιερ Μελβίλ, 105’ (1967)

Ένας δολοφόνος επί πληρωμή προδίδεται από τους εργοδότες του και αναζητά τρόπο να τους εκδικηθεί ενώ βρίσκεται υπό αστυνομικό κλοιό.

Προβολές: 12/9 22:45 | 14/9 20:00 | 16/9 22:45.

H EΚΛΕΙΨΗ / L'ECLISSE | Μικελάντζελο Αντονιόνι, 126’ (1962)

Η Βιτόρια χωρίζει με τον μεγαλύτερό της σε ηλικία Ρικάρντο, περιπλανιέται στις αίθουσες του ρωμαϊκού χρηματιστηρίου όπου η μητέρα της χάνει ένα τεράστιο ποσό και έχει μια εφήμερη, χωρίς πάθος σχέση με ένα νεαρό χρηματιστή.

Προβολές: 12/9 20:00 | 17/9 20:00 | 18/9 22:45.

O KYΡΙΟΣ ΚΛΑΪΝ / MR. KLEIN | Τζόζεφ Λόουζι, 123’ (1976)

Στο κατεχόμενο Παρίσι του 1942 η ζωή ενός κυνικού εμπόρου τέχνης αναστατώνεται όταν ανακαλύπτει πως υπάρχει ένας Εβραίος συνονόματός του. Προσπαθώντας να αποφύγει πιθανές παρεξηγήσεις, καταφεύγει στην αστυνομία, αλλά εκεί η υπόθεσή του περιπλέκεται ακόμα περισσότερο.

Προβολές: 13/9 22:45 | 15/9 20:00 | 17/9 22:45.

H ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΩΝ ΣΙΚΕΛΩΝ / THE SICILIAN CLAN | Ανρί Βερνέιγ, 122’ (1969)

Ένας επικίνδυνος δραπέτης κι ένας Σικελός επιχειρηματίας συνεργάζονται στην κλοπή πολύτιμων λίθων, τη στιγμή που ένας επιθεωρητής της αστυνομίας βρίσκεται στα ίχνη τους.

Προβολές: 14/9 22:30 | 16/9 20:00.

*Το Cine Paris βρίσκεται στην ταράτσα του χαρακτηρισμένου ως νεώτερου μνημείου κτιρίου του Stelios Philanthropic Foundation της οδού Κυδαθηναίων 22, που διαθέτει μία από τις ωραιότερες θέες της Αθήνας.

Το Cinobo ανέλαβε την επαναλειτουργία του ιστορικού θερινού σινεμά και μετά από δουλειά μηνών, παραδίδει το Cine Paris πλήρως ανακαινισμένο, αναβαθμισμένο και πλέον προσβάσιμο σε άτομα με κινητική αναπηρία.

Στόχος της ομάδας του Cinobo ήταν να παραμείνει πιστή στην παράδοση και το ύφος των κλασικών χαρακτηριστικών καλοκαιρινών κινηματογράφων  που αποτελούν σήμα κατατεθέν της Αθήνας. Το brand και design επιμελήθηκε το MB STUDIO του Μίλτου Μπότη, την αρχιτεκτονική πρόταση το γραφείο Spatial Architecture + Design των Βασιλίνα Καούρη και Μάρω Κρούσκα και τη μελέτη φωτισμού ο Γιώργος Τέλλος και η εταιρία του Lighting Art. Το σινεμά εξοπλίστηκε με σύγχρονη μηχανή προβολής υψηλών προδιαγραφών, περιμετρικά ηχεία για Dolby 7.1 ήχο, καθώς και με νέα οθόνη για τις βέλτιστες συνθήκες προβολής.

Επιμέλεια ανάρτησης: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Culture