ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πρόταση μομφής εναντίον Κασσελάκη από τους «87» με 100 υπογραφές – Πολάκης: Θέτω ζήτημα ηγεσίας

Κοινοποίηση
Tweet

Μετά την ομιλία Κασσελάκη, οι «100» κατέθεσαν πρόταση μομφής

Έπειτα από την  ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, οι 87 κατέθεσαν πρόταση μομφής αμφισβητώντας ευθέως τον πρόεδρο του κόμματος.

Συγκεκριμένα, κατέθεσε την μομφή για λογαριασμό των 100 στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που υπέγραψαν το κείμενο της ομάδας των «87» το μέλος της ΚΕ, Γιάννης Μπουλέκος, δηλώνοντας ότι κατατίθεται το αίτημα με βάση όσα προβλέπει το καταστατικό.

Καταθέτω υποψηφιότητα για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ο Παύλος Πολάκης κατά την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν μίλησε για πρόταση μομφής, αλλά ζήτησε παραίτηση του Στέφανου Κασσελακη και εκλογές από τη βάση. Ζήτησε επίσης ότι όλοι πρέπει να παραμείνουν στον ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη μέρα.

Μίλησε επίσης για το αναγκαία (κατ αυτον) πρόγραμμα που πρέπει να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ ξεκαθάρισε ότι σε κάθε περίπτωση εκείνος θα παραμείνει στο κόμμα την επόμενη μέρα.

Μάλιστα, ο Παύλος Πολάκης επέκρινε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας: «Πίστεψα στον Κασσελακη και τον στήριξα αλλά έπεσα έξω. Δεν κάνει για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ»

Στέφανος Κασσελάκης: «Καταθέστε πρόταση μομφής εναντίον μου» - Τα βασικά σημεία της ομιλίας του

 Να πάει σε εκλογές ζητούν από τον Κασσελάκη 100 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής

Σημειώνεται ότι για να περάσει η πρόταση χρειάζεται το 50% και έναν του συνόλου των μελών της Κεντρικής Επιτροπής.

Στην ομιλία του στην έναρξη της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής, ο κ. Κασσελάκης είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν προτίθεται να προχωρήσει σε νέες εκλογές, προκάλεσε τους δαιφωνούντες να καταθέσουν πρόταση μομφής και τόνισε πως στόχος του είναι ένας νέος ενιαίος ΣΥΡΙΖΑ «χωρίς φράξιες και βαρωνίες».

 Δεν θέλω να ταλαιπωρήσω έναν καταταλαιπωρημένο κόσμο. Θέλω να τον σεβαστώ – γιατί κάποιος πρέπει επιτέλους να τον σεβαστεί. Είναι ένας κόσμος που τον Φεβρουάριο, στο Συνέδριο, είχε ακόμη αντοχές. Τώρα δεν έχει. Τώρα απλά εύχεται να τελειώνει αυτή η καθημερινή προσβολή προς την ψήφο του», τόνισε και υπογράμμισε:

Όσο ελκυστικό κι αν είναι να σηκώσεις το γάντι, τόσο σώφρον είναι κάποιες φορές να μην το σηκώσεις. Με τρώει το χέρι μου να το σηκώσω, το ομολογώ. Αλλά δεν θα το κάνω. Θα πάμε σε πλήρη τήρηση της νομιμότητας. Καταθέστε πρόταση μομφής εναντίον μου, όπως προβλέπει το καταστατικό. Και θέλω να το δω να το κάνετε. Και θέλω να το δουν και οι πολίτες».

«Κάντε μομφή λοιπόν. Και θα πάει η απόφαση της ΚΕ, η οποία ΚΕ εκλέχτηκε με το εκλεκτορικό σώμα του 2019, να αντικρίσει τη βάση του 2024. Εκλέχτηκα με ποσοστο 56% για τριετή θητεία. Κυρίως όμως εκλέχτηκα για να φέρω εις πέρας έναν μεγάλο στόχο: Να τα αλλάξω όλα. Και θα τα αλλάξω όλα. Και «θα τα αλλάξω όλα» σημαίνει: Θα διαλύσω κάθε φράξια, κάθε φρουρά, κάθε μαγαζί και παραμάγαζο. Και στη θέση του θα χτίσουμε μαζί το υγιές, μεγάλο προοδευτικό κόμμα των μελών και των πολιτών, της βάσης και της κοινωνίας. Τέλος οι βαρωνίες, η δύναμη στη βάση. Τέλος ο συνασπισμός φραξιών. Ενιαίος ΣΥΡΙΖΑ. Πιο πολυφωνικός από ποτέ, γιατί η βάση θα μιλάει και -κυρίως- η βάση θα ακούγεται», επισήμανε.

 

 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις