ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στο... Θεό τα ενοίκια της Μαιζώνος πριν καν γίνει ο πεζόδρομος- Φτάνουν τις 15.000 ευρώ το μήνα

Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
konstantina_andriopoulou@hotmail.com
Κοινοποίηση
Tweet

Προς τα που "μεταφέρεται" η εμπορική πόλη;

Στα ύψη οι τιμές στα ενοίκια, στα προνομιακά -πλέον- ακίνητα, στον δημοφιλέστερο εμπορικό δρόμο της Πάτρας, την Μαιζώνος και όλα αυτά πριν καν γίνει ο πεζόδρομος.

Από την στιγμή που άρχισε να δρομολογείται η πεζοδρόμησή της, παρατηρήθηκε κατακόρυφη αύξηση των ενοικίων στα εμπορικά καταστήματα, ενώ με την έναρξη των εργασιών τα πράγματα χειροτέρεψαν.

«Από τότε που μπήκε σε τροχιά η πεζοδρόμηση, τα ενοίκια έχουν αυξηθεί. Έχει παρατηρηθεί μια τάση για αύξηση της τάξεως του 25% με 30%. Μην ξεχνάμε, ότι όλη η Μαιζώνος, έχει παλιά ενοικιοστάσια, που σημαίνει ότι αρκετά λήγουν και οι έμποροι βρίσκονται προ μεγάλης πιέσεως» τονίζει, στο thebest.gr, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδος Γιώργος Βαγενάς.

Οι τιμές των ενοικίων, πλέον, στην Μαιζώνος, ξεκινούν, από τα πολύ μικρά καταστήματα σε τετραγωνικά από 3.000 ευρώ το μήνα. Υπάρχουν ενοίκια στα 8.000 ευρώ, στα 10.000 ευρώ  και φτάνουν έως και 15.000 ευρώ, αναφέρει ο κ. Βαγενάς, ενώ φοβάται ότι προχωρώντας προς την ολοκλήρωση του έργου, θα υπάρξουν και νέες αυξήσεις στα ενοίκια. «Στο τέλος θα καλούνται συνάδελφοι να νοικιάζουν καταστήματα και δεν θα υπάρχει ανταπόκριση. Ήδη, υπάρχει μια τάση για μεταφορά καταστημάτων, εκτός κέντρου, για να γλυτώσουν η επιχειρήσεις αυτά τα δυσβάσταχτα ποσά. Η εμπορική πόλη, έχει αρχίσει να μεταφέρεται προς την Έλληνος Στρατιώτου και προς την Παπαφλέσσα, γιατί είναι πολύ πιο φθηνά τα ενοίκια και ήδη υπάρχει αρκετά μεγάλη ζήτηση».

Πρόκειται για ένα έξτρα έξοδο στην τσέπη των εμπόρων, επισημαίνει ο κ. Βαγενάς και προσθέτει: «Η μετακόμιση και η μεταφορά σε άλλα σημεία της πόλης είναι δύσκολη, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται κι άλλο η λειτουργία μιας μικρής επιχείρησης. Επίσης, σε μια πόλη σαν την Πάτρα, το σημείο που βρίσκεται το κάθε κατάστημα είναι γνωστό στους καταναλωτές και ξέρουν ακριβώς που είναι το καθένα, οπότε μια μεταφορά θα φέρει πτώση του τζίρου. Συν τα έξοδα γι’ αυτήν που δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητα. Κάποια στιγμή θα πρέπει να βάλουμε ένα στοπ σε αυτό, δυστυχώς, πια, τα καταστήματα λιανικής δεν μπορούν καν να εξασφαλίσουν τα προς το ζην. Ζούμε για να πληρώνουμε».

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις