ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα: Σωτήριες οι βροχές για τα ελαιόδεντρα, ζόρικα τα πράγματα με τους εργάτες γης

Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
konstantina_andriopoulou@hotmail.com
Κοινοποίηση
Tweet

Οι αγρότες τώρα πια ελπίζουν σε μια σχετικά κανονική ελαιοκομική χρονιά

«Σωτήριες» για τα ελαιόδεντρα, ήταν οι βροχές των προηγούμενων ημερών.

Οι αγρότες της Δυτικής Αχαΐας, τώρα πια ελπίζουν σε μια σχετικά κανονική ελαιοκομική χρονιά, ωστόσο όπως λέει στο thebest.gr o πρόεδρος των αγροτών της περιοχής Γιώργος Βεσκούκης «ακόμα καλύτερα θα ήταν, αν οι βροχές συνεχίσουν και το προσεχές διάστημα καθώς τότε πραγματικά θα μπορούμε να μιλάμε για μια σημαντική εξέλιξη, Μέχρι και τώρα λόγω της παρατεταμένης ξηρασίας, οι προβλέψεις για μεγάλη παραγωγή ελαιοκάρπου, ήταν μειωμένη αλλά τώρα αρχίζει να διαφαίνεται μια κανονικότητα».

Στο μεταξύ οξύνεται το πρόβλημα της έλλειψης εργατών γης, ένα φαινόμενο το οποίο, γίνεται όλο κι εντονότερο τα τελευταία χρόνια και  εξελίσσεται σε μία εξίσωση για πολύ δυνατούς λύτες. Όπως, τονίζει ο πρόεδρος των αγροτών, «δεν υπάρχουν εργάτες να δουλέψουν στα χωράφια και καλούμαστε να το αντιμετωπίσουμε και τώρα με τα αμπέλια αλλά και σε λίγο καιρό με την συγκομιδή της ελιάς».

Όσοι εργάτες γης  παρέμειναν στη χώρα, είναι περιζήτητοι απ’ τον αγροτικό κόσμο. Κι όπως ισχύει με τους νόμους της αγοράς, η μειωμένη προσφορά τους, έχει αυξήσει και τα μεροκάματά τους! Σε ό, τι αφορά τους Έλληνες, ο κ. Βεσκούκης, τονίζει ότι «δεν υπάρχει ενασχόληση, στον πρωτογενή τομέα. Υπάρχει ένα κλίμα απροθυμίας, δεν μπορούμε να βασιστούμε στα ελληνικά εργατικά χέρια. Περιμένουμε τις μετακλήσεις εργατών γης από τρίτες χώρες, όπως είχε πει η κυβέρνηση αλλά όπως και να έχει τα πράγματα έχουν ζορίσει πολύ».

 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις