ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Πέμπτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ - Στο 29,8% η ΝΔ

Κοινοποίηση
Tweet

Τα ποσοστά των κομμάτων στην εκτίμηση ψήφου σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis

Το  κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την πρόταση μομφής στον Στέφανο Κασσελάκη και όλα όσα ακολούθησαν φέρνει το κόμμα στην 5η θέση σε ποσοστά, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis που έγινε για λογαριασμό του MEGA.

Στη δεύτερη θέση στις προτιμήσεις του κόσμου, φαίνεται να «κάθεται» σταθερά πια το ΠΑΣΟΚ ενώ η ΝΔ εξακολουθεί να συγκεντρώνει την προτίμηση των πολιτών, παρά τα προβλήματα της καθημερινότητας. Αυτά δείχνει μεταξύ άλλων η δημοσκόπηση της Metron Analysis που παρουσιάστηκε το βράδυ της Πέμπτης (12/9/24).

 Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 29,8%, το ΠΑΣΟΚ 12,9% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 6,5% χάνοντας 4,3 μονάδες από τον Ιούνιο του 2024.

 

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει το 22% το ΠΑΣΟΚ το 11,6% η Ελληνική Λύση το 8,1% το ΚΚΕ το 7,2% και ο ΣΥΡΙΖΑ το 7% είναι δηλαδή 5ο κόμμα… 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δημοσκόπηση έγινε κατά τη διάρκεια των τελευταίων εξελίξεων στον ΣΥΡΙΖΑ και άρα καταγράφει ένα πρώτο κλίμα μετά την πρόταση μομφής στον Στέφανο Κασσελάκη και αυτά που ακολούθησαν.

71% θεωρούν πως  η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση

Στην ίδια δημοσκόπηση καταγράφεται αύξηση της κοινωνικής δυσαρέσκειας, με το 71% των πολιτών να θεωρούν πως η χώρα κατευθύνεται προς τη λάθος κατεύθυνση (από 65% τον Ιούνιο) ενώ μόλις το 23% πιστεύει πως η Ελλάδα κινείται στη σωστή κατεύθυνση (από 28% τον Ιούνιο).

Αναφορικά με τα μεγαλύτερα προβλήματα που προβληματίζουν τους πολίτες, στην πρώτη θέση βρίσκεται η ακρίβεια και γενικότερα η οικονομική κατάσταση. Ακολουθούν η κρίση των θεσμών αλλά και η ιατρική περίθαλψη και  η ανεργία.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις