ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τρένα - Άγ. Ανάργυροι: Εισαγγελική παρέμβαση για την παρολίγον τραγωδία

Κοινοποίηση
Tweet

Το νέο σιδηροδρομικό δυστύχημα αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή

Η προκαταρκτική έρευνα για το παρολίγον δυστύχημα με τα τρένα στους Αγίους Αναργύρους θα διενεργηθεί από τη ΓΑΔΑ, υπό την εποπτεία της εισαγγελέα Αγγελικής Τριανταφύλλου.
 
Ποινική προκαταρκτική έρευνα για το αδίκημα των επικίνδυνων παρεμβάσεων στη συγκοινωνία μέσων σταθερής τροχιάς, διέταξε με παραγγελία ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, Αντώνης Ελευθεριάνος για τη νέα παρολίγον σιδηροδρομική τραγωδία κοντά στο σταθμό των Αγίων Αναργύρων.

Η προκαταρκτική έρευνα θα διενεργηθεί από τη ΓΑΔΑ, υπό την εποπτεία της Εισαγγελέα κ. Αγγελικής Τριανταφύλλου και στο πλαίσιο αυτής θα ζητηθούν πορίσματα του ΟΣΕ, θα ληφθούν καταθέσεις, όπως επίσης θα ζητηθούν τα ηχητικά ντοκουμέντα για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης.

Αίσθηση προκαλεί η αποκαλύψη ότι παραλίγο να συμβεί νέα σύγκρουση τρένων όπως στα Τέμπη και μάλιστα μετωπική κοντά στον σταθμό των Αγίων Αναργύρων καθώς όπως καταγγέλλεται από τους εργοδηγούς αφού δεν λειτουργούν τα συστήματα τηλεδιοίκησης ακόμη και σήμερα.

Προαστιακός: Απέφυγαν την μετωπική δύο τρένων στον σταθμό των Αγίων Αναργύρων στο παραπέντε
Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά το νέο σιδηροδρομικό δυστύχημα αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση του σταθμάρχη της Αθήνας και των μηχανοδηγών, που διόρθωσαν το λάθος του σταθμάρχη του Σιδηροδρομικού Κέντρου Αχαρνών (ΣΚΑ).Όπως έγινε γνωστό ο εν λόγω σταθμάρχης έστειλε δύο αμαξοστοιχίες που κινούνταν με αντίθετη κατεύθυνση στην ίδια μονή γραμμή μεταξύ των σταθμών Αθηνών και Αγίων Αναργύρων.

Ο άνδρας τέθηκε άμεσα εκτός υπηρεσίας με εντολή της διοίκησης του ΟΣΕ, η οποία έδωσε παράλληλα εντολή διενέργειας πορίσματος για την εξακρίβωση των συνθηκών. Συνέλεξε τα δεδομένα των ηχητικών καταγραφών, ζήτησε την απολογία του σταθμάρχη του ΣΚΑ που ενεπλάκη στο περιστατικό καθώς και αναφορά του σταθμάρχη Αθηνών που αντελήφθη το συμβάν. Τέλος ενημέρωσε τη Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ) και τον Εθνικό Οργανισμό Διερεύνησης Αεροπορικών και Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων και Ασφάλειας Μεταφορών (ΕΟΔΑΣΑΑΜ) για το περιστατικό.

 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις