ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Δεν υπήρξε ενδεχόμενο μετωπικής σύγκρουσης» λέει ο πρόεδρος του ΟΣΕ για την παρ' ολίγον σύγκρουση τρένων

Κοινοποίηση
Tweet

«Ακούω με έκπληξη ότι αποφεύχθηκε μετωπική σύγκρουση, δεν υπήρξε τέτοιο ενδεχόμενο»

Στο σοβαρό περιστατικό της Παρασκευής, όπου παρ' ολίγον να σημειωθεί μετωπική σύγκρουση δύο τρένων του προαστιακού μετά τα Σεπόλια, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΟΣΕ, σημειώνοντας πως δεν υπήρξε ποτέ τέτοιο ενδεχόμενο.

Μιλώντας νωρίτερα το πρωί του Σαββάτου σε εκπομπή της ΕΡΤ, ο πρόεδρος του ΟΣΕ Γιάννος Γραμματίδης, ανέφερε αρχικά πως ακούει έκπληκτος ότι αποφεύχθηκε μετωπική σύγκρουση στο σημείο.  «Εάν υπάρχουν φώτα σήμανσης, είναι ένα σημείο το οποίο είναι όπου η γραμμή είναι μονή. Και γιατί είναι μονή μεταξύ Σταθμού Αθηνών και σταθμού Αγίων Αναργύρων; Διότι μεσολαβεί το έργο της υπογειοποίησης των γραμμών στα Σεπόλια, που σημαίνει ότι αυτή η μονή γραμμή πλέον δεν έχει φωτοσήμανση», σημείωσε αρχικά για το περιστατικό.

«Η σύγκρουση -εάν υπήρχε ποτέ ενδεχόμενο σύγκρουσης- θα είχε βεβαίως αποφευχθεί και λόγω της μικρής ταχύτητας που έχουν τα τρένα. Όμως όταν δόθηκε το λάθος σήμα και ξεκίνησε η αμαξοστοιχία από την από το σταθμό Αθηνών προς τους Αγίους Αναργύρους και παράλληλα δόθηκε η λάθος εντολή στην αμαξοστοιχία από τους Αγίους Αναργύρους να πάει προς την Αθήνα, δεν πρόλαβε στην πραγματικότητα να μπει η αμαξοστοιχία από το Κιάτο.

»Δεν πρόλαβε να μπει στη μονή γραμμή, δηλαδή σταμάτησε 500 μέτρα πριν από τη μονή γραμμή και ακούω με έκπληξη ότι αποφεύχθηκε μετωπική σύγκρουση. Και δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν υπήρξε ποτέ τέτοιο ενδεχόμενο (…) 100% δεν θα είχαμε (κάτι χειρότερο), διότι λειτούργησαν όλα τα συστήματα ασφαλείας», κατέληξε.

«Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει επικοινωνία ανάμεσα στα τρένα και στους σταθμούς. Αυτό γίνεται συνεχώς με VHF που καλύπτει τους μηχανοδηγούς οπουδήποτε και αν βρίσκονται. Και βέβαια υπάρχει και το GSMR με το οποίο συνδέονται και επικοινωνούν οι σταθμάρχες», συνέχισε ενώ τόνισε πως το λάθος έγινε από τον σταθμάρχη του του Σιδηροδρομικού Κέντρου Αθηνών.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις