ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Επιστολή στον Υπουργό Δικαιοσύνης από τους επιλαχόντες της Δικαστικής αστυνομίας

ΓΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ/EUROKINISSI)

Κοινοποίηση
Tweet

Τα ερωτήματα που θέτουν

Επιστολή στον Υπουργό Δικαοσύνης, η οποία κοινοποιείται και στον Πρωθυπουργό έστειλαν οι επιλαχόντες της Δικαστικής αστυνομίας με βασικό ερώτημα την πλήρωση των επερχόμενων κενών θέσεων. 

Αναλυτικά αναφέρουν:

Αξιότιμοι κύριοι,
Σύσσωμοι οι επιλαχόντες του νεοσύστατου σώματος της Δικαστικής αστυνομίας σας αποστέλλουμε αυτό το email καθώς η ανησυχία μας για το τι μέλλει γενέσθαι στο κομμάτι της πλήρωσης των επερχόμενων «κενών θέσεων» παραμένει αναπάντητη.

Ατομικά έχουμε προσπαθήσει ο καθένας ξεχωριστά να επικοινωνήσουμε επανειλλημένα με το υπουργείο δικαιοσύνης , με τις απαντήσεις να παραμένουν οι ίδιες.
Άγνοια , ασάφεια και αδυναμία απάντησης όσον αφορά το κομμάτι του επικουρικού πίνακα της 1ΔΑ/2023.
Σχεδόν ένα χρόνο μετά την αρχική προκήρυξη της Δικαστικής αστυνομίας και μετά από πέντε προσκλήσεις για υγειονομικές , αθλητικές και ψυχοτεχνικές εξετάσεις , ουδείς γνωρίζει τις βλέψεις του Υπουργείου.

Κληθήκαμε όλοι μας μέσα σε διάστημα λίγων ωρών , αψηφώντας ο καθένας την εργασία του - ατομικά έξοδα - οικογενειακές υποχρεώσεις και οποιαδήποτε δυσκολία , να παραστούμε για να περατώσουμε τις διαδικασίες που απαιτούσε το υπουργείο για τον οριστικό πίνακα κατάταξης.
Ορισμένοι δε από την 4η και 5η πρόσκληση υποβολής διερωτώμενοι για ποιον λόγο υφίστανται αυτές τις δοκιμασίες εφόσον οι θέσεις του αρχικού ΦΕΚ , ήτοι 400 για το αστυνομικό ένστολο προσωπικό, είχαν σχεδόν καλυφθεί εξαρχής (1η-2η πρόσκληση υποβολής).
Ως εκ τούτου η μόνη μας εικασία ως επιλαχόντες ήταν η περαιτέρω απορρόφηση ένστολου προσωπικού , κάτι που όπως όλοι μας γνωρίζουμε επιθυμεί και ο κ. Υπουργός και είναι στα άμεσα σχέδια έως τα τέλη του 2025.
Τίποτα δεν έχει αποσαφηνιστεί από το υπουργείο δικαιοσύνης ,ούτε από κάποιον αρμόδιο για το τι έπεται στο προσεχές διάστημα και τίνι τρόπω θα διενεργηθούν οι προσεχείς προσλήψεις.

Θα χρησιμοποιηθεί ο επικουρικός πίνακας της 1ΔΑ/2023;

Θα εκδοθεί καινούργια προκήρυξη πρόσληψης προσωπικού;

Η πολύμηνη διαδικασία που υποστήκαμε ήταν αναίτια για το υπουργείο;

Με εκτίμηση ,
Οι επιλαχόντες υποψήφιοι της 1ΔΑ/2023

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις