ΜΟΥΣΙΚΗ

/

Τα "Ηχοχρώματα" - χορωδία Πάτρας έγιναν αυτόνομος φορέας πολιτισμού

Κοινοποίηση
Tweet

Δείτε ΦΩΤΟ

Τα Ηχοχρώματα χορωδία Πάτρας γίνονται αυτόνομος φορέας πολιτισμού μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με καταστατικό ίδρυσης και με σκοπό την ανάδειξη της χορωδιακής τέχνης και της μουσικής δημιουργίας.

Είναι μια προσπάθεια που γεννιέται μέσα από τις μουσικές δράσεις που υλοποιήθηκαν στην Παιδική Χορωδία Ηχοχρώματα  και έπειτα από τη μεγάλη επιτυχία που σημειώθηκε με την συναυλία "Δώσε Φως Δώσε Ελπίδα" για τα παιδιά των πολέμων τον περασμένο Μάρτιο στο θέατρο Royal.

Στο πλαίσιο των συλλογικών εργασιών για την ανάδειξη του σκοπού της χορωδίας " Ηχοχρώματα" ορίστηκε καλλιτεχνική διευθύντρια η κ. Δήμητρα Πίτσου, καταξιωμένη μουσικός με πλούσια καλλιτεχνική δράση και παρουσία ενώ στο καλλιτεχνικό Συμβούλιο συμμετέχουν ενεργά η κ. Ερμιόνη Τσιλιγκιριάν, διευθύντρια του 45ου ΔΣ Πατρών και ο κ. Χρήστος Βασιλόπουλος, οδοντίατρος και καλλιτέχνης.

Η πρώτη βραδιά και η συνάντηση γνωριμίας που πραγματοποιήθηκε χθες 14-9-2024 και ώρα 19.00 στα Ηχοχρώματα, Χορωδία Πάτρας στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία!

Η προσέλευση στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του χώρου ήταν εντυπωσιακή κι αυτό μας κάνει να αισθανόμαστε χαρά, ενθουσιασμό και ελπίδα για μία συνέχεια με πλούσια καλλιτεχνική και πολιτιστική δράση!
Η βραδιά ξεκίνησε με λίγα λόγια για την ίδρυση και το μέχρι τώρα βιογραφικό των μουσικών δράσεων της παιδικής χορωδίας Ηχοχρώματα, που αποτελεί το ιδρυτικό τμήμα του νέου αυτού μουσικού χώρου, την παρουσίαση του Καλλιτεχνικού Συμβουλίου και των μουσικών και καλλιτεχνικών συνεργατών των "Ηχοχρωμάτων".

Στη συνέχεια η αίθουσα πλημμύρισε με "μελωδικά ηχοχρώματα" από το τρίο βιολί - φλάουτο και πιάνο που έπαιξε για τους καλεσμένους της βραδιάς. Στο βιολί έπαιξε η κ. ΈβΙς Γκιώνη, στο φλάουτο η κ. Αλεξάνδρα Κοσμά και στο πιάνο έπαιξε η καλλιτεχνική διευθύντρια των Ηχοχρωμάτων, Δήμητρα Πίτσου.

Μεταξύ των καλεσμένων αλλά και συνεργατών του χώρου ήταν η ζωγράφος κ. Χριστίνα Ανδρικοπούλου, η διευθύντρια του 45ου ΔΣ Πατρών κ. Ερμιόνη Τσιλιγκιριάν, η εκπαιδευτικός μουσικής κ. Βάσω Σαββοπούλου, η εκπαιδευτικός και ζωγράφος κ. Ρούλα Σωτηροπούλου, ο οδοντίατρος κ. Χρήστος Βασιλόπουλος μετά της συζύγου του κ. Ευαγγελίας Λιώλη, η κ. Μαρία Βατίδη και άλλοι αγαπητοί φίλοι που στηρίζουν τη νέα αυτή καλλιτεχνική προσπάθεια. Οι καλεσμένοι δέχτηκαν ένα μικρό κέρασμα και η βραδιά έκλεισε με πολλά χαμόγελα!

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Culture