ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πέθανε σε ηλικία 85 ετών ο ηθοποιός Ντίνος Καρύδης

Κοινοποίηση
Tweet

Ακόμη μία σημαντική απώλεια στον καλλιτεχνικό χώρο

Σε ηλικία 85 ετών έφυγε, την Κυριακή, από τη ζωή ο ηθοποιός Ντίνος Καρύδης, πατέρας της Σμαράγδας Καρύδη, σκορπίζοντας θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο.

Ο γνωστός ηθοποιός έδινε, σύμφωνα με πληροφορίες, επί χρόνια μάχη με τον καρκίνο.

Η είδηση του θανάτου του γνωστοποιήθηκε  μέσα από ανάρτηση που έκανε ο Σπύρος Μπιμπίλας στο διαδίκτυο.

«Αγαπημένε μου φίλε καληνύχτα για πάντα! Ήσουν από τους πιο γλυκούς ανθρώπους που γνώρισα και με έλεγες πάντα ανηψάκι σου από τότε που στα στούντιο της ΕΡΤ το 80 γνωριστήκαμε, αγαπηθήκαμε κ μας ένωσε βαθιά οικογενειακή φιλία. Το ταλέντο και το χιούμορ σου αστείρευτα! Η αγάπη για όλους εμάς μα κυρίως για την Τζούλια σου κ την Σμαράγδα σου υπέρμετρη.. Κι η Σμαράγδα αξία κόρη τέτοιων γονιών. Θα σε αγαπάμε πάντα και θα σε αποχαιρετήσουμε την Τρίτη 1.30 από το κοιμητήριο Ζωγράφου..Καλό ταξίδι λατρευτέ μας Ντινάκο και θερμά συλλυπητήρια στα 2 σου αγαπημένα πλάσματα..» γράφει στην ανάρτησή του ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Η σπουδαία πορεία του Ντίνου Καρύδη
Ο Ντίνος Καρύδης ήταν αγαπημένος ηθοποιός με μακρά πορεία στον χώρο του θεάτρου, της τηλεόρασης και του κινηματογράφου. Είχε συμμετάσχει σε πολλές θεατρικές παραστάσεις, τηλεοπτικές σειρές και ταινίες, κερδίζοντας αναγνώριση για τις υποκριτικές του ικανότητες.

Γεννημένος στην Αθήνα, ο Ντίνος Καρύδης ξεκίνησε την καριέρα του στο θέατρο και στη συνέχεια έγινε γνωστός από τις συμμετοχές του σε δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές, καθώς και από τον ρόλο του σε διάφορες κινηματογραφικές ταινίες.

Συνεργάστηκε με πολλούς σημαντικούς σκηνοθέτες και συμμετείχε σε μια ποικιλία έργων που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα ειδών, από κωμωδίες μέχρι δράματα.

Ο Ντίνος Καρύδης ήταν πατέρας της, επίσης δημοφιλούς, ηθοποιού Σμαράγδας Καρύδη

Ντίνος Καρύδης: Αυτή ήταν η τελευταία τηλεοπτική του εμφάνιση

Ο Ντίνος Καρύδης είχε πραγματοποιήσει την τελευταία του τηλεοπτική εμφάνιση τον Μάιο του 2022, όταν και είχε μιλήσει στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» και την Ελένη Μουστάκη.

Τότε, ο ηθοποιός είχε αναφερθεί και στα δημοσιεύματα που έλεγαν πως είχε πεθάνει.

«Βούιξε όλη η Ελλάδα, με έπαιρναν τηλέφωνο, έπαιρναν τηλέφωνο τη γυναίκα μου να της που συλλυπητήρια. Με έπαιρναν τηλέφωνο και με ρωτούσαν «Πεθάνατε κ. Καρύδη»; Λέω «Όχι. Τα διόδια να πηγαίνουμε ταξίδι τώρα είναι πανάκριβα»…», έλεγε με χιούμορ τότε ο Ντίνος Καρύδης.

Ο Ντίνος Καρύδης είχε αναφερθεί επίσης και σε ένα περιστατικό που είχε συμβεί στο θέατρο με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ.

«Ένα βράδυ ανοίγω την πόρτα και ήταν ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ και τον είπα μπάρμπα και από κάτω γέλασαν και με χειροκρότησαν. Φεύγοντας ήρθε και μου είπε «μην με ξαναπείς μπάρμπα». Περνάει η Αλίκη Βουγιουκλάκη και λέει «Τι λες παιδί μου; Δεν ακούς το χειροκρότημα κάτω; Πείτε ό,τι θέλετε». Και τελικά συνέχισα να τον αποκαλώ έτσι», είπε τότε ο Ντίνος Καρύδης.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις