EVENTS

/

Ερχεται κoύκλα Barbie με τη μορφή της διάσημης Χιλιανής μυθιστοριογράφου Ιζαμπέλ Αλιέντε

Μπακοπούλου Άντυ
andy_bak@hotmail.com
Κοινοποίηση
Tweet

Η συγγραφέας και ακτιβίστρια είναι πλέον 82 ετών και ζει στην Καλιφόρνια

Η super star της λατινοαμερικάνικης λογοτεχνίας Ιζαμπέλ Αλιέντε, πασίγνωστη από τα μυθιστορήματα «Το Σπίτι των Πνευμάτων» και «Η Πόλη των Θηρίων», θα αποκτήσει τη δική της κούκλα Barbie.

Το ομοίωμά της θα κυκλοφορήσει από ανακυκλωμένο πλαστικό, με την ίδια να φοράει κόκκινο cape dress συνοδευμένη από το σκυλάκι της, Πέρλα και κρατώντας το πρώτο της βιβλίο.

Πρόσφατα έκλεισε τα 82 της χρόνια όντας μια από τις πιο πολυδιαβασμένες γυναίκες συγγραφείς σε όλο τον κόσμο. Η αμερικανική εταιρεία παιχνιδιών Mattel Inc λανσάρει την κούκλα Isabel Allende με τη μορφή στο πλαίσιο της ειδικής σειράς «Γυναίκες που εμπνέουν».

Αλλωστε εδώ και χρόνια το brand θέλει να απαλλαγεί από την ετικέτα της προβολής της στείρας τέλειας ομορφιάς, που αντιμετωπίζει τις γυναίκες ως αντικείμενα. Ακόμα και η ταινία Barbie σε αυτό το μήνυμα βασίστηκε.

Εχουν κυκλοφορήσει κούκλες της ποιήτριας Μάγιας Αγγέλου, της δημοσιογράφου Άιντα Μπ. Γουέλς και της τραγουδίστριας Σίλια Κρουζ. «Επαινώ την πρωτοβουλία της μάρκας Barbie να εμπνεύσει την επόμενη γενιά με τις ιστορίες των αφανών ηρωίδων. Θέλω τα παιδιά να στοχεύουν ψηλά» λέει η ανακοίνωση της Αλιέντε.

Θυμίζουμε πως είναι ανιψιά του Σαλβαδόρ Αλιέντε, Προέδρου της Χιλής την περίοδο 1970-1973 και έχει πουλήσει πάνω από 74 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Από το 1987 ζει στην Καλιφόρνια και έχει ιδρύσει οργάνωση για τη χειραφέτηση γυναικών και την υπεράσπιση των παιδιών. Το 2014 ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα την τίμησε με το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας.

Ειδήσεις Τώρα

H Mπρι Λάρσον ως Chanel icon με vintage χάρη, ξεχώρισε στην «πασαρέλα» των Emmys

Πρέσβειρα του εμβληματικού αρώματος Chanel No 5 η πανέμορφη star Μάργκο Ρόμπι

Η Πατρινή φοιτήτρια που «έπαιξε» στο Emily in Paris μας περιγράφει την εμπειρία της

 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Best View