ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: «Είχε ζαλιστεί και εκείνος συνέχισε να τον χτυπάει», λέει η μητέρα του 14χρονου

Κοινοποίηση
Tweet

Φέρεται να δέχτηκε επίθεση για μια κοπέλα

«Τον παρακαλούσε να σταματήσει γιατί είχε ζαλιστεί από τα χτυπήματα», λέει  η μητέρα του 14χρονου μαθητή στην Πάτρα όπου καταγγέλλει ότι δέχτηκε επίθεση από έναν 12χρονο για τα μάτια μιας κοπέλας. 

Το νέο συμβάν έρχεται να προστεθεί στην μακρά λίστα με τα περιστατικά βίας μεταξύ ανήλικών που βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας. Για άλλη μια φορά σημειώθηκε μπροστά στα μάτια δεκάδων παιδιών από τα οποία κανένα δεν προσπάθησε να αποτρέψει τον τσακωμό, αλλά αντιθέτως κατέγραφαν με τα κινητά τους τηλέφωνα τα χτυπήματα. Ο 14χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ οι οικογένειες των δύο παιδιών αλληλομηνύθηκαν.  

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει στο newsit.gr η μητέρα του θύματος ο γιος της σχόλασε γύρω στις 12.30 και καθώς έβγαινε να περάσει απέναντι να πάει στη στάση του λεωφορείου, μια ομάδα δεκαπέντε ατόμων τον πλησίασαν και του είπαν ότι τον περίμεναν για να τον βαρέσουν.

«Εκείνη τη στιγμή εμφανίστηκε ο 12χρονος ο οποίος όρμησε κατευθείαν πάνω του και άρχισε να γρονθοκοπεί τον γιο μου, ενώ το παιδί μου τον παρακαλούσε να σταματήσει γιατί είχε αρχίσει να ζαλίζεται”,  λέει η μητέρα του 14χρονου μαθητή που ξυλοκοπήθηκε έξω από το σχολείο, ενώ όταν το ρώτησε τον 12χρονο γιατί τον χτυπάει η απάντηση που έλαβε ήταν ότι ” θα σου γ@@@@ω τη μάνα που σε έκανε».

Όπως υποστηρίζει η μητέρα του 14χρονου μαθητή για καλή του τύχη ένας καθηγητής που είχε σχολάσει, πέρασε από το σημείο και μόλις είδε το περιστατικό πήρε αμέσως το παιδί της και το οδήγησε στο σχολείο.  

Η μητέρα ενημερώθηκε από το γιο της για το περιστατικό, ο οποίος της είπε κλαίγοντας, «μαμά βοήθεια με χτύπησαν». Συνεχίζοντας την εξιστόρηση η μητέρα του ανήλικου, αναφέρεται και στην αιτία που προκάλεσε σύμφωνα με την ίδια τον τσακωμό. «Ό γιος μου είχε ένα φλερτ με μια συνομήλικη του από το ίδιο σχολείο. Στη συνέχεια χωρίσανε αλλά αυτή ενώ είχε γνωρίσει ήδη τον 12χρονο συνέχιζε να ενοχλεί τηλεφωνικά τον γιο μου. Τον Αύγουστο το παιδί μου δέχτηκε απειλητικό τηλεφώνημα από απόκρυψη και του είπανε ότι αν ξαναμιλήσει με το κορίτσι αυτό θα τον σπασουνε στο ξύλο».

Η ίδια περιγράφει το γιο της ως ένα παιδί χαμηλών τόνων που δεν τους αρέσουν οι τσακωμοί, και για το λόγο αυτό δεν ανταπέδωσε τα χτυπήματα. «Του έχω μάθει ότι δεν χτυπάμε ποτέ γιατί μια γροθιά η μια κλοτσιά μπορεί να ρίξει τον άλλον κάτω και να πεθανει» αναφέρει και προσθέτει ότι η ψυχολογική κατάσταση του παιδιού της δεν είναι καθόλου καλή «δεν θέλει να πάει σχολείο, δεν θέλει να βγει από το σπίτι είναι πολύ χαλια».

Όπως τονίζει η στιγμή που έλαβε στο κινητό της το βίντεο του ξυλοδαρμού του γιου της, ήταν αφόρητα δύσκολη γι αυτήν «έβλεπα να μου σαπίζουν το παιδί μου» λέει και συνεχίζει:

Ο γονιός του άλλου παιδιού αντί να με πάρει και να μου ζητήσει μια συγνώμη και να δούμε πως θα λύσουμε το πρόβλημα μου έκανε και μήνυση για αμέλεια ανηλίκου. Εγώ ήξερα ότι το δικό μου παιδί ήταν στο σχολείο, αυτός γνώριζε ότι ο δικός του 12χρονος γιος του πήγε από τη μια πλευρά της Πάτρας στην άλλη, διένυσε μια τόσο μεγάλη απόσταση για να πάει να χτυπήσει ένα άλλο παιδί».

Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής, όταν ο 12χρονο επιτέθηκε και χτύπησε τον 14χρονο έξω απο το σχολείο. Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικές αρχές, όπου συνέλαβαν το 12χρονο σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε διοκογραφία για πρόσκληση σωματικών βλαβών, ενώ συνελήφθησαν κι οι γονείς του για παραμέληση ανηλίκου.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο 12χρονος προσέγγισε τον 14χρονο, του επιτέθηκε  και του προκάλεσε σωματικές βλάβες, χτυπώντας τον με γροθιές στο κεφάλι και κλωτσιές στα πόδια, ενώ  παράλληλα τον έσπρωξε, με αποτέλεσμα ο 14χρονος να πέσει σε μαντρότοιχο και να υποστεί εκδορά στο ύψος της λεκάνη . Ο 12χρονος τραυματίας μεταφέρθηκε στο Καραμανδάνειο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών.

Παράλληλα, οι γονείς του 12χρονου υπέβαλλαν μήνυση σε βάρος του 14χρονου και των γονέων του για σωματικές βλάβες και παραμέληση της εποπτείας του αντίστοιχα.  Από την πλευρά του ο δικηγόρος τους, Μαρίνος Σκανδάμης σε δήλωση του αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: «Ως συνήγορος του 12χρονου ανηλίκου που τραυματίστηκε από 14χρονο ανήλικο μεταφέρω τις εύλογες απορίες της οικογένειάς του σχετικά με την διαχείριση όλης της υπόθεσης από την ΕΛΑΣ και τον Τύπο».

Συνεχίζοντας υποστηρίζει ότι ο 12χρονος φέρει σοβάρο κάταγμα στο χέρι από την επίθεση εις βάρος του, ότι οι γονείς του 12χρονου μόλις ειδοποιήθηκαν προσήλθαν οικειοθελώς με το τραυματισμένο παιδί τους στο Αστυνομικό Τμήμα κι ότι υπέβαλλαν κι αυτοί μήνυση για  το βαρύ ταρυματισμό του τέκνου τους  και παραμέληση εποπτείας του 14χρονου.

 

πηγή newsit.gr

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις