FOOD

/

Συνταγή για τορτελίνια με σπανάκι και μανιτάρια

Πηγή φωτογραφίας: freepik

Κοινοποίηση
Tweet

Ένα νόστιμο και χορταστικό πιάτο

Αυτή η συνταγή για τορτελίνια με σπανάκι και μανιτάρια στο φούρνο είναι ένα πιάτο που θα αγαπήσει όλη η οικογένεια.

Το λιωμένο τυρί από πάνω δίνει μια υπέροχη γεύση. Ολοκληρώστε το γεύμα προσθέτοντας μία μερίδα μπρόκολο ή μια μικρή πράσινη σαλάτα.

Υλικά

1 συσκευασία τορτελίνια με τρία τυριά
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
340 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
5 μεσαίες σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
1 συσκευασία φρέσκο σπανάκι
2 ½ φλιτζάνια σάλτσα μαρινάρα χαμηλού νατρίου
113 γραμμάρια τριμμένο τυρί μοτσαρέλα με χαμηλά λιπαρά

Οδηγίες

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
  • Βουτυρώστε ένα ταψί με λάδι μαγειρέματος. Ετοιμάστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και στραγγίστε τα.
  • Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή θερμότητα.
  • Προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν ελαφρά, για 5 έως 6 λεπτά.
  • Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια, για 3 έως 4 λεπτά.
  • Προσθέστε το σπανάκι και συνεχίστε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να μαραθεί και να εξατμιστεί το υγρό, για 4 έως 5 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά.
  • Ανακατέψτε τα ζυμαρικά, το μείγμα μανιταριών και τη σάλτσα μαρινάρα σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίξτε το μείγμα ομοιόμορφα στο προετοιμασμένο ταψί και πασπαλίστε ομοιόμορφα με τυρί.
  • Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να αφρίσει και να ροδοκοκκινίσει ελαφρά το τυρί, για 25 έως 30 λεπτά.

ΠΗΓΗ enikos.gr

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Life