ΥΓΕΙΑ

/

Απαλλαγείτε από την μούχλα στο σπίτι αυτό το φθινόπωρο με ένα φυσικό αντικείμενο

Πηγή φωτογραφίας: freepik

Κοινοποίηση
Tweet

Η μούχλα μπορεί να επιβιώσει μόνο σε υγρό περιβάλλον

Η μούχλα μπορεί να αποτελέσει σοβαρό πρόβλημα καθώς ο καιρός ψυχραίνει, γιατί είναι δύσκολο να καθαριστεί.

Ωστόσο, υπάρχει ένας απλός τρόπος να αποτρέψετε την ανάπτυξή της στο σπίτι σας, προσθέτοντας ένα φυσικό στοιχείο σε ένα δωμάτιο.

Ο απλός τρόπος για να απαλλαγείτε από τη μούχλα στο σπίτι
Ο Σεπτέμβριος είναι συνήθως η εποχή του χρόνου που περισσότεροι άνθρωποι αρχίζουν να στεγνώνουν τα ρούχα τους μέσα στο σπίτι, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε συσσώρευση υγρασίας. Η μούχλα μπορεί να επιβιώσει μόνο σε υγρό περιβάλλον, επομένως ο συνδυασμός πιο χαμηλών θερμοκρασιών και υγρασίας καθιστά το σπίτι το ιδανικό περιβάλλον για την εξάπλωση της μούχλας.

 Ευτυχώς, υπάρχει ένας απλός τρόπος να αποτρέψετε τη μούχλα από το να γίνει πρόβλημα, σύμφωνα με τον Jamie Jones, ιδρυτή της Open Space Concepts, ο οποίος καλεί τους ανθρώπους να αγοράσουν φυτά εσωτερικού χώρου αυτό το φθινόπωρο. «Τα φυτά είναι η τέλεια επιλογή σχεδιασμού για ένα δωμάτιο, ενώ μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην πρόληψη της συμπύκνωσης και της μούχλας», είπε ο Jamie.

Ποια φυτά εσωτερικού χώρου πρέπει να έχετε στο σπίτι σας για να αποτρέψετε τη μούχλα
Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά ορισμένα φυτά εσωτερικού χώρου βελτιώνουν την κυκλοφορία του αέρα σε ένα δωμάτιο, μειώνοντας τις πιθανότητες συσσώρευσης υγρασίας στους τοίχους.

Τα φυτά εσωτερικού χώρου μπορούν επίσης να λειτουργήσουν ως καθαριστές αέρα, καθώς απορροφούν με φυσικό τρόπο την υγρασία μέσω των φύλλων τους, δημιουργώντας ένα περιβάλλον λιγότερο ευνοϊκό για την ανάπτυξη μούχλας.

Ένα από τα καλύτερα φυτά που μπορείτε να αγοράσετε είναι το σπαθίφυλλο ή κρίνος της Ειρήνης (Spathiphyllum). Εκτός από όμορφη εμφάνιση και την ευκολία στη φροντίδα του, το σπαθίφυλλο ευδοκιμεί σε υγρά δωμάτια καθώς το φυσικό του περιβάλλον είναι τα τροπικά δάση με υψηλή υγρασία.

 «Τα σπαθίφυλλα μπορούν να αφαιρέσουν την υπερβολική υγρασία από τον αέρα και να απορροφήσουν τους σπόρους της μούχλας, μειώνοντας έτσι την ανάπτυξη της μούχλας και των μυκήτων στο σπίτι», είπε ο Jamie. «Μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα υγρασίας στο άμεσο περιβάλλον τους, κάτι που δεν είναι καλό για τη μούχλα, η οποία ευδοκιμεί σε υγρά περιβάλλοντα».

Το καλύτερο μέρος για να τοποθετήσετε ένα σπαθίφυλλο στο σπίτι 
Το καλύτερο μέρος για να τοποθετήσετε έναν ειρηνικό κρίνο είναι σε ένα μπάνιο ή σε μια κουζίνα, καθώς ο ατμός σε αυτά τα δωμάτια από το ντους ή το μαγείρεμα, καθιστά το περιβάλλον εξαιρετικά υγρό. «Οι ειρηνικοί κρίνοι προτιμούν το έμμεσο ηλιακό φως, οπότε είναι καλύτερα να μην τους κρατάτε στο παράθυρο όπου μπορεί εύκολα να ξεραθούν και πρέπει να ποτίζονται όταν το χώμα είναι στεγνό στην αφή», είπε ο Jamie.

Μια εναλλακτική λύση για να απαλλαγείτε από τη μούχλα
Αν δεν θέλετε να αγοράσετε ένα λουλούδι που θα πρέπει να ποτίζετε συχνά, το φυτό Σανσεβιέρια (Dracaena trifasciata) θα μειώσει επίσης τη μούχλα σε ένα σπίτι ενώ χρειάζονται ελάχιστη φροντίδα για να παραμείνουν υγιές. «Τα snake plants όχι μόνο έχουν το πλεονέκτημα να είναι μια πιο χαμηλής συντήρησης επιλογή φυτού, αλλά μπορούν επίσης να αφαιρέσουν την υπερβολική υγρασία από τον αέρα και να αφαιρέσουν τις αιωρούμενες τοξίνες, αποτρέποντας και πάλι την ανάπτυξη της μούχλας που ευδοκιμεί σε πιο υγρά περιβάλλοντα», πρόσθεσε ο Jamie.

Τα snake plants είναι καλύτερα να τοποθετούνται στο υπνοδωμάτιο καθώς απελευθερώνουν οξυγόνο τη νύχτα, βελτιώνοντας την ποιότητα του αέρα κατά τη διάρκεια του ύπνου, αλλά είναι επίσης ιδανικά για να τοποθετηθούν σε ένα καθιστικό, γραφείο ή διάδρομο.

«Εάν είστε αρχάριος στα φυτά και αντιμετωπίζετε πρόβλημα με τη μούχλα, ένα φυτό Σανσεβιέρια μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς. Είναι ένα από τα πιο εύκολα φυτά στη φροντίδα. Απλά ποτίστε περιστασιακά όταν το χώμα είναι στεγνό. Επειδή μπορούν να αναπτυχθούν στις περισσότερες συνθήκες, θα επωφεληθούν περισσότερο σε ένα ηλιόλουστο χώρο, σε ένα ζεστό, υγρό περιβάλλον – καθιστώντας το το τέλειο φυτό για το μπάνιο», τόνισε ο Jamie.

ΠΗΓΗ enikos.gr

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Well Being