ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών στην 88η ΔΕΘ

Κοινοποίηση
Tweet

Δείτε ΦΩΤΟ

  Για μία ακόμα χρονιά, το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών (ΕΠΠ) συμμετείχε με εκθεσιακό θάλαμο (stand) στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), στο μεγαλύτερο εκθεσιακό γεγονός της χώρας με ορίζοντα τη νέα παγκόσμια πραγματικότητα μέσα από τις συνεχείς εξελίξεις στην έρευνα και την καινοτομία, με την Γερμανία, ως τη φετινή τιμώμενη χώρα στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, το διάστημα 7-15 Σεπτεμβρίου 2024.

Το ΕΠΠ, ως φορέας έρευνας, τεχνολογικής ανάπτυξης και καινοτομίας εποπτευόμενος από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας (ΓΓΕΚ), φιλοξενήθηκε στο περίπτερο αυτής – περίπτερο 7, stand «ΦΟΡΕΙΣ».

Στον εκθεσιακό θάλαμο του ΕΠΠ φιλοξενήθηκαν το Κέντρο Ικανοτήτων H-CAM, η εταιρεία myTimologisi (Thesis Cloud Software), αλλά και η νεοσύστατη εταιρεία AUTONOMA. Συγκεκριμένα στο θάλαμο μπορούσε κανείς να συναντήσει 3D εκθέματα κατασκευασμένα τόσο από εκτυπωτή όσο και από ρομποτικό βραχίονα, να γνωρίσει τις καινοτόμες εφαρμογές εξυπηρέτησης επιχειρήσεων και τον κόσμο των αυτόνομων συστημάτων, αλλά και να ενημερωθεί για τις δράσεις του ΕΠΠ και τα ευρωπαϊκά προγράμματα στα οποία συμμετέχει.

Κατά την διάρκεια της έκθεσης πλήθος επισκεπτών από τον ακαδημαϊκό, βιομηχανικό και τον επιχειρηματικό χώρο παραβρέθηκαν στον εκθεσιακό θάλαμο του ΕΠΠ όπου συζητήθηκαν δυνατότητες συνεργασίας και κοινές δράσεις. Επίσης, στα πλαίσια ανταλλαγής επισκέψεων των περιπτέρων, το ΕΠΠ συναντήθηκεμε τους κ. Χρ. Δήμα, Υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, κ. Ζ. Ράπτη, Υφυπουργό Ανάπτυξης, κ. Ι. Φωτήλα, Υφυπουργό Πολιτισμού (ΓΓΕΚ), κ. Αν. Γαϊτάνη, Γενικό Γραμματέα Έρευνας και Καινοτομίας, κ. Π. Παπαδόπουλο, Αντιπεριφερειάρχη Έρευνας και Καινοτομίας, κ. Γ. Παπαναστασίου, Δήμαρχο Αγρινίου και κ. Π. Κανελλόπουλο, Γενικό Διευθυντήτου ΟΒΙ.

Μεταξύ άλλων, οι εκπρόσωποι του ΕΠΠ και των φιλοξενούμενων εταιρειών στην 88η ΔΕΘ ήταν ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΠΠ, καθ. Β. Λουκόπουλος, ο Επιστημονικός Υπεύθυνος τoυ H-CAM, κ. Β. Δρακόπουλος, η Σύμβουλος Επιχειρήσεων, κ. Annemieke J.P. van der Kaaij, ο CEO, κ. Ά. Σφαέλλος της εταιρείας Thesis Cloud Software, καθώς και οι διαχειριστές της AUTONOMA, κ. Ν. Πατρινοπούλου και κ. Γ. Δαραμούσκας.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις