FOOD

/

Συνταγή για ψητές πατάτες με ζαμπόν και μπρόκολο

Πηγή φωτογραφίας: mahmoud-fawzy/unsplash

Κοινοποίηση
Tweet

Είναι ιδανική επιλογή για ένα γρήγορο γεύμα ή δείπνο

Αυτή η συνταγή για ψητές πατάτες με ζαμπόν και μπρόκολο είναι ένα εύκολο και νόστιμο πιάτο.

Είναι ιδανική επιλογή για ένα γρήγορο γεύμα ή δείπνο, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά.

Υλικά
4 μεγάλες πατάτες
200 γρ. ζαμπόν, κομμένο σε κυβάκια
200 γρ. μπρόκολο, χωρισμένο σε μικρές φλορίτσες
1 φλιτζάνι τριμμένη φέτα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
4 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα
1 ντομάτα, κομμένη σε μικρούς κύβους
1 αυγό
1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Οδηγίες

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C.
  • Πλύνετε καλά τις πατάτες και τρυπήστε τες με ένα πιρούνι.
  • Τυλίξτε κάθε πατάτα σε αλουμινόχαρτο και ψήστε τες στο φούρνο για 45-60 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  • Ενώ οι πατάτες ψήνονται, ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  • Σοτάρετε το ζαμπόν για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  • Προσθέστε το μπρόκολο και σοτάρετε για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς.
  • Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει ελαφρώς.
  • Σε ένα μπολ, ανακατέψτε την τριμμένη φέτα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το τυρί κρέμα, την ντομάτα, το αυγό, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.
  • Προσθέστε το μείγμα με το ζαμπόν και το μπρόκολο και ανακατέψτε καλά.
  • Αφαιρέστε τις πατάτες από το φούρνο και αφήστε να κρυώσουν ελαφρώς.
  • Κόψτε τις πατάτες στη μέση κατά μήκος και αδειάστε τις προσεκτικά με ένα κουτάλι, αφήνοντας ένα λεπτό τοίχωμα.
  • Γεμίστε τις πατάτες με το μείγμα ζαμπόν και μπρόκολου.
  • Επιστρέψτε τις γεμιστές πατάτες στο ταψί και ψήστε τις στο φούρνο για 20-25 λεπτά, μέχρι να ζεσταθούν και να ροδίσει ελαφρώς η γέμιση.
  • Σερβίρετε τις πατάτες ζεστές και απολαύστε!

ΠΗΓΗ enikos.gr
 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Life