ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Παύλος Φύσσας: Χιλιάδες κόσμου στην πορεία για τα 11 χρόνια από τη δολοφονία του

Κοινοποίηση
Tweet

Ολοκληρώθηκε η πορεία μνήμης με αφορμή τη συμπλήρωση 11 χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα όπου έδωσε το παρών πλήθος κόσμου

Με πλακάτ που έγραφαν “ούτε βήμα πίσω” και με κυρίαρχο σύνθημα “Ο Παύλος ζει ” πραγματοποιήθηκε η πορεία μνήμης του Παύλου Φύσσα, που έπεσε νεκρός τα μεσάνυχτα της 18ης Σεπτεμβρίου του 2013.

Έντεκα χρόνια μετά τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού και ο αγώνας κατά του φασισμού και του ακροδεξιού λόγου δεν έχει λάβει τέλος, με χιλιάδες κόσμου να συμμετέχει το απόγευμα της Τετάρτης (18/09) στην αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία στη μνήμη του, στέλνοντας, το ίδιο ηχηρό μήνυμα.

Λίγο μετά τις 5 η Μάγδα Φύσσα, η μητέρα του Παύλου, που έγινε σύμβολο του αντιφασιστικού αγώνα βρέθηκε στον αριθμό 60 της οδού Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, αγκάλιασε και φίλησε τη μορφή του γιου της που απεικονίζεται στο μνημείο, ενώ νωρίτερα εκατοντάδες διαδηλωτές, πολίτες και μικρά παιδιά άφησαν λουλούδια και στεφάνια στη μνήμη του.

 Με αφετηρία το σημείο της δολοφονίας, όπου ο Παύλος Φύσσας άφησε την τελευταία του πνοή πριν 11 χρόνια, ξεκίνησε, όπως κάθε χρόνο, η μαζική πορεία προς το μπλόκο της Κοκκινιάς, με τη μητέρα του, τον πατέρα του, την αδερφή του και άλλους συγγενείς να ηγούνται αυτής.

Η πορεία μνήμης ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 21.00 και σταδιακά ξεκίνησαν να ανοίγουν και οι δρόμοι στο Κερατσίνι και τη Νίκαια που παρέμεναν κλειστοί. Με εντολή της ΕΛ.ΑΣ άνοιξαν επίσης οι σταθμοί του Μετρό “Κορυδαλλός” και “Μανιάτικα” που παρέμεναν κλειστοί.

Η παρουσία των αστυνομικών των ΜΑΤ ήταν έντονη, χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό έκτροπο και ήδη οι διαδηλωτές κατευθύνονται προς τον σταθμό του Μετρό “Νίκαια” προκειμένου να αναχωρήσουν. Μέχρι τις 21:30 το βράδυ, αναμένεται να έχουν αποκατασταθεί πλήρως τα προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων εξαιτίας των κλειστών δρόμων.

Δείτε φωτογραφίες από τη συγκέντρωση:

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις