ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ανδραβίδα: «Ramstein Flag 24» η άσκηση του ΝΑΤΟ με 140 πολεμικά αεροσκάφη

Κοινοποίηση
Tweet

Από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 11 Οκτωβρίου

Περισσότερα από 140 πολεμικά αεροσκάφη 4ης και 5ης γενιάς F-35, F-16V, Rafale έρχονται στην Ανδραβίδα για τη μεγάλη ΝΑΤΟϊκή άσκηση "Ramstein Flag 24", από τις 30 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 11 Οκτωβρίου.

 Πρόκειται για άσκηση υψηλού επιπέδου, που γίνεται για πρώτη φορά στην Ευρώπη και τη διοργάνωσή της ανέλαβε η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία, στην οποία θα συμμετάσχουν αποστολές από 13 χώρες της συμμαχίας. Η άσκηση είναι σχεδιασμένη σε ένα σύνθετο και δυναμικό επιχειρησιακό περιβάλλον για να ενισχύσει τις ικανότητες τακτικής λήψης αποφάσεων των Κοινών Δυνάμεων του ΝΑΤΟ σε ένα σύνθετο και δυναμικό επιχειρησιακό περιβάλλον. Κύριος στόχος είναι η ενίσχυση της συνεργασίας, της διαλειτουργικότητας μεταξύ των μελών του ΝΑΤΟ, επιδεικνύοντας την αποφασιστικότητα, τη δέσμευση και την ικανότητά της.
 
Κατά τη διάρκεια της άσκησης «Ramstein Flag 24» προγραμματίζονται δύο Spotters days, την Τρίτη 1η Οκτωβρίου και την Τρίτη 8η Οκτωβρίου, κατά τις οποίες φωτογράφοι από όλο τον Κόσμο θα μπορέσουν να φωτογραφήσουν τα πολεμικά αεροσκάφη.

Η AIRCOM του ΝΑΤΟ έχει πλέον υιοθετήσει την αρχή της Σημαίας για την κύρια εκπαιδευτική της εκδήλωση – η πρώτη έκδοση πραγματοποιείται από την Ελλάδα με τη συμμετοχή περισσότερων από 140 μαχητικών και ενισχυτικών αεροσκαφών από 13 συμμάχους.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις