ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ

/

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης Νεανίδων Κ18: Θριαμβευτική νίκη με 11-4 την Ιταλία και πρόκριση στην οκτάδα για την Εθνική Ομάδα

Κοινοποίηση
Tweet

Πρώτος στόχος επετεύχθη, η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης Νεανίδων Κ18 επικράτησε 11-4 της Ιταλίας και προκρίθηκε στην οκτάδα του παγκοσμίου πρωταθλήματος που διεξάγεται στην πόλη Τσενγκτού στην Κίνα

Η Πατρινή Αριάδνη Καραμπέτσου σημείωσε ένα γκολ και βοήθησε με την εμφάνισή της σε μεγάλο βαθμό το κυανόλευκο σύνολο.

Πρώτος στόχος επιτεύχθη και μάλιστα με πανηγυρικό τρόπο: η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης Νεανίδων Κ18 επικράτησε 11-4 της Ιταλίας και προκρίθηκε στην οκτάδα του παγκοσμίου πρωταθλήματος που διεξάγεται στην πόλη Τσενγκτού στην Κίνα. 

Η Εθνική έχει σήμερα (Πέμπτη, 19/9) ρεπό και θα αγωνιστεί πάλι την Παρασκευή (20/9, 19:00) με αντίπαλο την Αυστραλία.

Η ομάδα μας ήταν καταφανέστατα ανώτερη από το ξεκίνημα και δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο. Με βάση την καταπληκτική της άμυνα που "βραχυκύκλωσε" την αντίπαλο, προηγήθηκε 6-2 στο ημίχρονο, ενώ και στο τρίτο οκτάλεπτο δέχθηκε μόλις ένα τέρμα (8-3) αλλά και στο τέταρτο.

Πολυτιμότερη παίκτρια της αναμέτρησης αναδείχθηκε η Θεοφανία Γαλανοπούλου με 3/6 τέρματα (50%). Από τρία τέρματα σημείωσαν και οι Ευσταθία-Νεφέλη Κοβάτσεβιτς-Άσπα Φουράκη. Η τερματοφύλακας Νικολέτα Κυριακοπούλου είχε 10/14 αποκρούσεις (71,4%), και η ομάδα μας συνολικά 3/7 με παίκτη παραπάνω (μόλις 1/6 η Ιταλία).

ΙΤΑΛΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ 4-11

Τα οκτάλεπτα: 1-3, 1-3, 1-2, 1-3

Ελλάδα (Ευτυχία Καραγιάννη): Κωνσταντοπούλου, Μαργαρίτη, Κοβάτσεβιτς 3, Φουράκη 3, Δρακωτού, Πιοβάν, Κανελλοπούλου, Μπέτα, Παπαδοπούλου, Γαλανοπούλου 3, Κλαψιανού 1, Καραμπέτσου 1, Κυριακοπούλου.

Τα τέρματα της Ιταλίας (Τζιάκομο Γκράσι): Μπακέλε 2, Μπιάνκο 1, Μπόζο 1.

Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα:

Α’ όμιλος: Ισπανία-Ιταλία 12-10, Ελλάδα-Ολλανδία 13-6, Ολλανδία-Ιταλία 8-11, Ελλάδα-Ισπανία 14-15 στα πέναλτι (κ.δ. 7-7), Ιταλία-Ελλάδα 4-11 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ισπανία 8 (3 αγώνες) Ελλάδα 7 βαθμοί (3 αγώνες), Ιταλία 3 (3 αγώνες), Ολλανδία 0 (3 αγώνες).

Β’ όμιλος: Νέα Ζηλανδία-Αυστραλία 12-15, Ουγγαρία-ΗΠΑ 12-13 στα πέναλτι (κ.δ. 9-9), ΗΠΑ-Αυστραλία 16-12, Ουγγαρία-Νέα Ζηλανδία 17-4.

Γ’ όμιλος: Ταϊλάνδη-Καναδάς 11-21, Κροατία- Νότια Αφρική 26-4, Κροατία-Ταϊλάνδη 18-7, Καναδάς-Νότια Αφρική 18-7, Νότια Αφρική-Ταϊλάνδη 11-14, Καναδάς-Κροατία 12-20. ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (3 αγώνες): Κροατία 9, Καναδάς 6, Ταίλάνδη 3, Νότια Αφρική 0.

Δ’ όμιλος: Τουρκία-Ισραήλ 8-13, Κίνα-Μεξικό 22-4, Μεξικό-Ισραήλ 7-16, Τουρκία-Κίνα 10-16, Μεξικό-Τουρκία 9-16.

Στη διοργάνωση συμμετέχει και η διεθνής διαιτητής Μαρία Δασκαλοπούλου που έχει διευθύνει τις συναντήσεις: Νέα Ζηλανδία-Αυστραλία, ΗΠΑ-Αυστραλία, Μεξικό Τουρκία.

Η δήλωση της Πατρινής Αριάδνης Καραμπέτσου για την ήττα από την Ισπανία

"Θέλουμε να φθάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε". Η Εθνική μας ομάδα Υδατοσφαίρισης των Νεανίδων ηττήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι από την Ισπανία με 15-14 (καν. αγώνας 7-7), στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, το οποίο φιλοξενείται στη πόλη Τσενγκτού στη Κίνα, ωστόσο η Αριάδνη Καραμπέτσου δηλώνει αισιόδοξη.

Μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, η αρχηγός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος υποστήριξε: "Το παιχνίδι με την Ισπανία ήταν μεν δύσκολο, όμως, μπορέσαμε να καλύψουμε η μια την άλλη και να σκοράρουμε. Μπορεί να μην καταφέραμε να κερδίσουμε τον αγώνα στη διαδικασία των πέναλτι, αλλά πραγματοποιήσαμε μια πολύ καλή εμφάνιση" είπε και πρόσθεσε:

"Θεωρώ πως αυτή η ομάδα έχει πολλές δυνατότητες και στόχος μας, σε αυτή τη διοργάνωση, είναι να φθάσουμε στο υψηλότερο σημείο που μπορούμε", ενώ υπογράμμισε πως: "Η νίκη με αντίπαλο την Ολλανδία, στην πρεμιέρα, ήταν ο ιδανικός τρόπος για να ξεκινήσουμε τις αγωνιστικές μας υποχρεώσεις στο τουρνουά και αυτό μας έδωσε αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια".

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Sports