ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΕΟΠΥΥ: Δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί των 16 που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση με τις συνταγογραφήσεις

Κοινοποίηση
Tweet

Διερευνάται αν οι κατηγορούμενοι έχουν διαπράξει και το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της συνταγογράφησης φαρμάκων σε βάρος του ΕΟΠΥΥ, καθώς δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί των 16  φερομένων ως εμπλεκόμενων στην υπόθεση.

Συγκεκριμένα, η Αρχή για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, υπό την εποπτεία του Χαράλαμπου Βουρλιώτη, έδωσε εντολή να δεσμευθούν όλα τα περιουσιακά στοιχεία, κινητά και ακίνητα, όλων των κατηγορούμενων.

Παράλληλα, η Αρχή θα διενεργήσει και αυτοτελή έλεγχο στο οικονομικό προφίλ των κατηγορουμένων, οι οποίοι διώκονται ήδη και για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Ερευνάται και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος
Διερευνάται αν οι κατηγορούμενοι έχουν διαπράξει και το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, εκτός από τα υπόλοιπα βαρύτατα κακουργήματα και πλημμελήματα που αντιμετωπίζουν.

Ειδικότερα, κατηγορούνται για: διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, απάτη κατά Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου άνω 120.000 ευρώ, ψευδής βεβαίωση κατά ΝΠΔΔ άνω των 120.000 ευρώ, πλαστογραφία κατά ΝΠΔΔ άνω των 120.000, διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών τελεσθείσα από ιατρό, παράβαση νόμου περί προσωπικών δεδομένων με σκοπό προσπορισμό οφέλους άνω των 120.000, ξέπλυμα μαύρου χρήματος άνω των 120.000 στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης, κυκλοφορία επιβλαβών φαρμάκων και βία κατά υπαλλήλου.

Προφυλακιστέος ο «Μισέλ»
 

Υπενθυμίζεται πως προφυλακιστέος κρίθηκε ο «Μισέλ» που κατά τη δικογραφία εφέρετο να είναι ο βοηθός παθολόγου ο οποίος έβρισκε ΑΜΚΑ, κυρίως αλλοδαπών και κρατούμενων σε φυλακές, και διακινούσε παρανόμως συνταγογραφούμενα φάρμακα σε πιάτσες τοξικομανών.

Επίσης, φέρεται να παραλάμβανε τα παράνομα συνταγογραφούμενα φάρμακα τα οποία στη συνέχεια παρέδιδε στον 51χρονο γιατρό, φερόμενο ως έναν εκ των "εγκεφάλων" του κυκλώματος. Σε διαφορετική περίπτωση τα διακινούσε μόνος σε άλλα πρόσωπα.

 

Ελεύθεροι άλλοι 6
 

Σημειώνεται ότι αφέθηκαν ελεύθεροι άλλοι έξι κατηγορούμενοι: Από αυτούς, τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση 10 χιλιάδων ευρώ οι δύο και πέντε χιλιάδες ο έτερος, ενώ οι άλλοι τρεις χωρίς κανέναν όρο.

Οι κατηγορούμενοι φέρονται να αρνούνται τις κατηγορίες όπως τους αποδίδονται στην δίωξη στην οποία περιλαμβάνονται οκτώ βαρύτατες κακουργηματικές πράξεις.

Η δεύτερη ομάδα των άλλων εννέα κατηγορουμένων στην υπόθεση, θα οδηγηθεί σήμεραενώπιον της Ανακρίτριας για την απολογία τους.

 

πηγή ethnos.gr

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις