ΒΙΒΛΙΟ

/

Πάτρα: Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο του Θανάση Κούστα, "Αγκινάρες με πολύ αλάτι"

Κοινοποίηση
Tweet

Την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024, στις 8:30 μ.μ. στην πλατεία Μαρκάτου - Το βιβλίο αποτελεί μια αυθεντική ξενάγηση του Θανάση Κούστα στην Πάτρα του 1960

Το νέο βιβλίο του συμπολίτη Αθανασίου Κούστα με τίτλο «Αγκινάρες με πολύ αλάτι, Μία αυθεντική ξενάγηση στην Πάτρα του 1960» πρόκειται να παρουσιαστεί σε εκδήλωση των εκδόσεων «Το Δόντι» αυτή τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024, και ώρα 8.30 μ.μ. στην Πάτρα, στην πλατεία Μαρκάτου.

Μαζί με τον συγγραφέα, για το βιβλίο θα μιλήσουν η δημοσιογράφος Γιώτα Κοντογεωργοπούλου, διευθύντρια σύνταξης στο ενημερωτικό portal thebest.gr και ο Δρ. Ανθρωπογεωγράφος και πρόεδρος της Εταιρείας Αχαϊκών Σπουδών Βαγγέλης Πολίτης Στεργίου.

Σχεδόν μια δεκαετία μετά από το βιβλίο «Αγκινάρες με αλάτι», ο Θανάσης Κούστας ξεναγεί και πάλι τους αναγνώστες σε δρόμους, καταστήματα, σπίτια, εργοστάσια και γειτονιές της Πάτρας, με πυρήνα τη δεκαετία του 1960. Συστήνει πρόσωπα και μοιράζεται εικόνες και συναισθήματα, όχι μόνο για να ξυπνήσει τη νοσταλγία και τις μνήμες όσων έζησαν εκείνα τα χρόνια, αλλά γιατί η γνώση του παρελθόντος είναι πολύτιμη για να καταλάβουμε καλύτερα τη σημερινή πόλη. Στο βιβλίο περιλαμβάνονται και δημοσιευμένα κείμενα που δεν έχουν άμεση σχέση με την Πάτρα εκείνης της εποχής, αλλά το καθένα για τους δικούς του λόγους θα έπρεπε να βρίσκεται ανάμεσά τους.

Ο Αθανάσιος Κούστας έχει γεννηθεί στην Πάτρα το 1954. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά, Ανώτατη Βιομηχανική Σχολή (1972 - 1976), με ειδικότητα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Από το 1979 έως το 2012 απασχολήθηκε στον ιδιωτικό τομέα. Συμμετείχε σε Διοικητικά Συμβούλια του ΣΕΒ Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος, του Επιμελητηρίου Αχαΐας, του Οργανισμού Λιμένα Πατρών κ.α. Σήμερα είναι Διευθυντής της Αναπτυξιακής του Επιμελητηρίου Αχαΐας.

Από τις εκδόσεις «Το Δόντι» κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία του «Σόνιτσκα Κότογλου – Μια ζωή… τρεις πατρίδες» (2010), «Αγκινάρες με αλάτι» (2016) και «Έμεινε καιρό στην εταζέρα» (2019).

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Culture