ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΣΥΡΙΖΑ: Σε πρόταση δίχως αλλαγές για τους υποψήφιους προέδρους κατέληξε η Πολιτική Γραμματεία

Κοινοποίηση
Tweet

ΣΥΡΙΖΑ: Σε πρόταση δίχως αλλαγές για τους υποψήφιους προέδρους κατέληξε η Πολιτική Γραμματεία

Καμία αλλαγή δεν θα υπάρξει στις προϋποθέσεις των υποψηφίων πρόεδρων του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την εισήγηση που θα κάνει η Πολιτική Γραμματεία στην Κεντρική Επιτροπή που θα συνεδριάσει το Σάββατο.

Μία εξέλιξη που «μεταθέτει» τα επίμαχα ζητήματα στο ανώτερο όργανο του κόμματος μεταξύ δύο συνεδρίων.

Έτσι με βάση τα υφιστάμενα δεδομένα οι υποψήφιοι πρόεδροι απαιτείται να συγκεντρώσουν 30 υπογραφές μελών της Κεντρικής Επιτροπής ή βουλευτών.

Παράλληλα πάντως θα υπάρξει διατύπωση που θα αναφέρει πωςοι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι εναρμονισμένοι με τις αρχές, τις αξίες και το καταστατικό του κόμματος, στα πρότυπα και των προηγούμενων εκλογικών αναμετρήσεων.

 Όπως αποσαφηνίστηκε τα μέλη της Κ.Ε και οι βουλευτές μπορούν να υπογράψουν ταυτόχρονα για δύο η περισσότερες υποψηφιότητες. Οι ημερομηνίες διεξαγωγής των εκλογών παραμένουν ίδιες (24 Νοεμβρίου και 1η Δεκεμβρίου) ενώ στις αρχές Νοεμβρίου να γίνει το έκτακτο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Να σημειωθεί ότι στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του Σαββάτου (αναμένεται να ξεκινήσει στις 12) τα μέλη θα συμμετάσχουν αποκλειστικά δια ζώσης. Σε περίπτωση που απαιτηθεί ψηφοφορία θα ακολουθηθούν οι διαδικασίες της τελευταίας συνεδρίασης του οργάνου, κατά την οποία κηρύχθηκε έκπτωτος ο Στέφανος Κασσελάκης.

 ΠΗΓΗ news247.gr

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις