FOOD

/

Πώς να αποθηκεύσετε τα μήλα για να παραμείνουν φρέσκα

Πηγή φωτογραφίας: freepik

Κοινοποίηση
Tweet

Δείτε αναλυτικά

Η σωστή φροντίδα μπορεί να βοηθήσει τα μήλα να παραμείνουν φρέσκα για έως και δύο μήνες. Τα μήλα αποτελούν τα καλύτερα συστατικά για crumble, πίτες, muffins και απογευματινά σνακ.

Και ενώ είναι ιδιαίτερα ξεχωριστά την περίοδο του φθινοπώρου, ευτυχώς διατίθενται όλο το χρόνο. Αλλά ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος αποθήκευσής τους;

 Μην φοβάστε να αγοράσετε μήλα σε μεγάλες ποσότητες, λέει η Tracy Grondine, αντιπρόεδρος επικοινωνίας της USApple και είναι αλήθεια ότι αυτά τα κόκκινα, κίτρινα και πράσινα φρούτα μπορούν να διαρκέσουν έως και δύο μήνες όταν αποθηκεύονται σωστά. Ακολουθήστε τις συμβουλές της ειδικού για την αποθήκευση των μήλων ώστε να έχουν την καλύτερη γεύση για περισσότερο καιρό.

Μην ξεπλύνετε το κερί
Το πιο κοινό λάθος είναι το υπερβολικό πλύσιμο των μήλων πριν από την αποθήκευση, σύμφωνα με τη Grondine. Η απλότητα είναι το καλύτερο όταν πρόκειται για τη φροντίδα των μήλων, και το υπερβολικό πλύσιμο μπορεί στην πραγματικότητα να περιορίσει τη διάρκεια ζωής του φρούτου.

«Όταν τα μήλα ωριμάζουν, αναπτύσσουν ένα φυσικό κερί για να βοηθήσουν στη διατήρηση της υγρασίας και των θρεπτικών συστατικών τους, καθώς έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό», λέει η ειδικός. «Αυτό το κερί θα αποκολληθεί κατά τη διαδικασία καθαρισμού αφού μαζευτούν στον οπωρώνα και οι μονάδες συσκευασίας θα αναπληρώσουν αυτό το κερί για να σφραγίσουν την υγρασία και να προστατεύσουν τα μήλα από τους μικροοργανισμούς».

Κάθε μήλο λαμβάνει μόλις δύο σταγόνες κεριού πιστοποιημένου από τον FDA που χρησιμοποιείται εδώ και σχεδόν 100 χρόνια για να διασφαλίσει ότι παραμένουν καθαρά και τραγανά από τον οπωρώνα στο φορτηγό μέχρι την αγορά. Αυτό σημαίνει ότι είναι καλύτερα να ξεπλένετε και να στεγνώνετε τα μήλα σας ακριβώς πριν τα φάτε.

 Αποθηκεύστε τα μήλα στο ψυγείο
Η τοποθέτηση των μήλων στο ψυγείο είναι ο καλύτερος τρόπος για να τα διατηρήσετε φρέσκα και τραγανά για έως και 2 μήνες – αν και ορισμένα μπορεί να αρχίσουν να μαυρίζουν στις 6 εβδομάδες. Η Grondine λέει ότι τα μήλα χρειάζονται ένα περιβάλλον με ελεγχόμενη θερμοκρασία για να παραμείνουν φρέσκα και τραγανά (όπως στα ειδικά συρτάρια του ψυγείου). Όποια ποικιλία κι αν επιλέξετε, είναι καλύτερο να αποφύγετε τον πάγκο της κουζίνας, όπου τα μήλα μπορεί να μαλακώσουν μέσα σε λίγες μέρες.

Τα πολύ ώριμα μήλα απελευθερώνουν περισσότερο αέριο αιθυλένιο και επιταχύνουν την ωρίμανση των υπόλοιπων μήλων σας, σύμφωνα με τα Stark Bro’s Nurseries & Orchards. Αφαιρέστε όλα τα μήλα με σημάδια και απολαύστε τα ως σνακ.

Ακόμα και τα μήλα σε καλή κατάσταση θα αρχίσουν να απελευθερώνουν αέριο αιθυλένιο μόλις μαζευτούν, γι’ αυτό είναι καλύτερο να τα βάζετε αμέσως στο ψυγείο, καθώς αυτό επιβραδύνει τη διαδικασία για καλύτερα και πιο φρέσκα μήλα.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τα ώριμα και μαλακά μήλα
Βρείτε μια νέα χρήση για ένα πολύ ώριμο μήλο σιγοβράζοντας σε μια κατσαρόλα σάλτσα μήλου ή μηλίτη. Όχι μόνο αυτές οι γεύσεις του φθινοπώρου είναι ελκυστικές, αλλά είναι επίσης ένας υπέροχος τρόπος να δημιουργήσετε ένα υπέροχο άρωμα στο σπίτι.

Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να φτιάξετε βούτυρο μήλου για να απολαύσετε αυτό το νόστιμο φρούτο όλο το χρόνο ή να φτιάξετε ένα κοκτέιλ με μήλο ένα απόγευμα του φθινοπώρου.

Όποιος κι αν είναι ο τρόπος που σας αρέσει να τα απολαμβάνετε, η σωστή αποθήκευση των μήλων θα εξασφαλίσει καλύτερη γεύση και σας εξοικονομήσει χρήματα, ώστε να μπορείτε να απολαμβάνετε αυτά τα ζουμερά φρούτα όποτε σας έρθει η όρεξη.

 ΠΗΓΗ enikos.gr

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Life