ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Κάμαλα Χάρις: «Γεια σας κυρία πρόεδρε» -Η ατάκα της Μέριλ Στριπ σε εκδήλωση που συντόνισε η Όπρα Γουίνφρεϊ

φωτο reuters

Κοινοποίηση
Tweet

Δείτε βιντεο

Εκδήλωση για τη στήριξη της υποψήφιας των Δημοκρατικών στις εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ και νυν αντιπροέδρου, Καμάλα Χάρις, πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη (19.9.24) με συντονίστρια τη διάσημη παρουσιάστρια της αμερικανικής τηλεόρασης Όπρα Γουίνφρεϊ.

Η εκδήλωση, με τίτλο «Unite for America» που πραγματοποιήθηκε στο Μίσιγκαν με συντονίστρια την Όπρα Γουίνφρεϊ και καλεσμένη την Κάμαλα Χάρις, μεταδόθηκε απευθείας μέσω livestream από τους λογαριασμούς τόσο της Γουίνφρι όσο και της Χάρις στο YouTube, το Instagram, το TikTok, το Facebook ή το Twitch.

Η Όπρα είχε καλέσει να παρέμβουν πολλοί διάσημοι αστέρες της μουσικής και του κινηματογράφου, από την Μέριλ Στριπ, την Τζένιφερ Λόπεζ και τη Τζούλια Ρόμπερτς ως τον Μπεν Στίλερ και τον κωμικό Κρις Ροκ.

Η γνωστή παρουσιάστρια, ένθερμη υποστηρίκτρια των Δημοκρατικών, είχε εμφανιστεί και στο συνέδριό τους στο Σικάγο τον Αύγουστο, όπου η Χάρις δέχθηκε και επίσημα το χρίσμα για να είναι υποψήφια του κόμματος στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

 

Μάλιστα, στην παρέμβασή της, μέσω zoom, η Μέριλ Στριπ προσφώνησε τη Χάρις «πρόεδρο», με την υποψήφια των Δημοκρατικών να επισημαίνει με χαμόγελο: «Σε 47 μέρες» (για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου).

Δείτε το στιγμιότυπο στο 9:40 του βίντεο:

Η Στριπ δήλωσε ότι ανησυχεί για το ενδεχόμενο ο Τραμπ να αρνηθεί να αναγνωρίσει τυχόν ήττα του στις εκλογές, όπως είχε κάνει το 2020.

Η Χάρις ζήτησε από τους Αμερικανούς να επιδείξουν ενότητα «απέναντι σε ισχυρές δυνάμεις που θα προσπαθήσουν να μας διχάσουν και να μας κάνουν να δείχνουμε με το δάκτυλο ο ένας τον άλλον», μια έμμεση αναφορά στον αντίπαλό της Ντόναλντ Τραμπ.

«Αυτό το κίνημα έχει στόχο να μας υπενθυμίσει ότι τα κοινά μας είναι περισσότερα από τις διαφορές μας», τόνισε.

«Αναρωτιέμαι αν είμαστε έτοιμοι για την 7η Ιανουαρίου», δήλωσε αναφερόμενη στην εισβολή υποστηρικτών του Τραμπ στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021, προκειμένου να εμποδίσουν την επικύρωση της νίκης του Τζο Μπάιντεν.

«Θα τον πυροβολήσω…»
Η 59χρονη απάντησε σε σειρά ερωτήσεων που της έθεσε η 70χρονη Γουίνφρι και οι οποίες αφορούσαν ζητήματα όπως η μετανάστευση, το κόστος ζωής και οι αμβλώσεις.

Σε μια συγκινητική στιγμή η Χάρις πήρε αγκαλιά μια 15χρονη κοπέλα, τη Νάταλι Γκρίφιθ, η οποία τραυματίστηκε σοβαρά στις 4 Σεπτεμβρίου όταν ένας 14χρονος μαθητής άνοιξε πυρ στο σχολείο όπου φοιτά κοντά στην Ατλάντα, προκαλώντας τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων.

Ωστόσο η υποψήφια των Δημοκρατικών δήλωσε ότι είναι και η ίδια κάτοχος όπλου, όπως και ο υποψήφιος του κόμματος για την αντιπροεδρία Τιμ Γουόλς.

«Αν κάποιος εισβάλει στο σπίτι μου, θα τον πυροβολήσω», τόνισε. Πρόσθεσε όμως γελώντας: «Μάλλον δεν έπρεπε να το έχω πει αυτό. Η ομάδα μου θα το ρυθμίσει αργότερα».

Ο Τραμπ δεν επιθυμεί να επιβληθούν αυστηροί περιορισμοί στην οπλοκατοχή, ενώ η Χάρις στηρίζει την απαγόρευση των επιθετικών τουφεκιών, την υιοθέτηση αυστηρότερων ελέγχων στο ιστορικό όσων αγοράζουν όπλα και νόμους που να προβλέπουν την αφαίρεση των όπλων από όσους έχουν κριθεί επικίνδυνοι.

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε στη Γουίνφρι ότι στηρίζει τη Δεύτερη Τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος, η οποία προστατεύει το δικαίωμα στην οπλοκατοχή.

Η Χάρις είχε αναφερθεί στο όπλο που έχει στην κατοχή της ήδη από το 2019 όταν ήταν γερουσιάστρια και ξανά στη διάρκεια του ντιμπέιτ με τον Τραμπ, σε μια προσπάθεια να προσελκύσει τους πιο συντηρητικούς ψηφοφόρους.

πηγη newsit

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις