ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Το σπιράλ για τη διάνοιξη δρόμου διαφυγής στην κοινότητα Μονοδενδρίου

Παναγιώτης Τσιλίρας
Κοινοποίηση
Tweet

Του Παναγιώτη Τσιλίρα, τοπικού συμβούλου της κοινότητας Μονοδενδρίου

Σημαντική ήταν η προσέλευση του κόσμου στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου στον χώρο του πρώην Δημοτικού Σχολείου Μονοδενδρίου, με κύριο θέμα την αναγκαιότητα διάνοιξης  δρόμου διαφυγής κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής του ΟΣΕ  στην περιοχή του Μονοδενδρίου,  μεταξύ των ορίων της κοινότητας.

 Ο σχεδιασμός δρόμου διαφυγής αποτελεί σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της ασφάλειας και της προστασίας τόσο των κατοίκων του Μονοδενδρίου όσο και  της ευρύτερης περιοχής, δεδομένων των δυσχερειών που αντιμετωπίζει η περιοχή, λόγω του μείζονος προβλήματος της διάβρωσης των ακτών αλλά και του κυκλοφοριακού ζητήματος της παραλιακής οδού.

Η ενημέρωση των κατοίκων πραγματοποιήθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας κ. Φωκίωνα  Ζαΐμη,  κατόπιν προγενέστερων επαφών που είχε πραγματοποιήσει το Τοπικό Συμβούλιο του Μονοδενδρίου,  με σκοπό την ανάδειξη του προβλήματος της περιοχής και την αναζήτηση λύσεων.

 Κατά τη συνάντηση ο Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε αρχικά τους κατοίκους  για την παραχώρηση μέρους της ιδιοκτησίας του ΟΣΕ  για τη  διάνοιξη δρόμου διαφυγής στην περιοχή του Μονοδενδρίου. Εν συνεχεία αναφέρθηκε στο μετέπειτα σχεδιασμό του έργου, επισημαίνοντας ότι έχει ενταχθεί στις προτεραιότητες της Π. Ε. Αχαΐας.

Η επαφή με τις τοπικές αρχές και τα αρμόδια όργανα είναι το πρώτο βήμα στην προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων.

Οι κινήσεις από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ωστόσο (Δήμος, Περιφέρεια κλπ) θα πρέπει να είναι συντονισμένες και δεσμευτικές  απέναντι στους πολίτες,  με γνώμονα  πάντα το κοινό όφελος και τη διασφάλιση της ευημερίας τους.

Π

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Σχόλια

Απόψεις