ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στα Καλάβρυτα την Πέμπτη 26-9 ο Πρέσβης του Μεξικού

Κοινοποίηση
Tweet

Για τα εγκαίνια Έκθεσης Ζωγραφικής με θέμα την θρυλική Μεξικανή εικαστικό Φρίντα Κάλο στο Πέτρινο Κτίριο

Το απόγευμα της ερχόμενης Πέμπτης 26 Σεπτεμβρίου 2024, στο Πέτρινο Κτίριο στην κεντρική πλατεία των Καλαβρύτων, θα γίνουν τα εγκαίνια Έκθεσης Ζωγραφικής με τις δημιουργίες 27 παιδιών ηλικίας 7 έως 12 ετών, από σχολεία της Κρήτης και της Μυκόνου και με θέμα την διάσημη Μεξικανή ζωγράφο Φρίντα Κάλο (1907-1954).

Την  Έκθεση συνδιοργανώνουν ο Δήμος Καλαβρύτων και η Πρεσβεία του Μεξικού στην Ελλάδα, με αφορμή τον εορτασμό για τα 85 χρόνια των διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας και Μεξικού.

Την ίδια μέρα αναμένεται να επισκεφθεί τα Καλάβρυτα ο Πρέσβης του Μεξικού στην Ελλάδα, Αλεχάντρο Γκαρσία Μορένο Ελιζόντο ο οποίος, μαζί με τον Δήμαρχο Καλαβρύτων και Πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας Θανάση Παπαδόπουλο, θα εγκαινιάσουν την Έκθεση στις 5.30 μ.μ.

Οι 27 ζωγραφιές των παιδιών απεικονίζουν πορτραίτα της διάσημης Μεξικανής ζωγράφου Φρίντα Κάλο και σχεδιάστηκαν το 2018 στο πλαίσιο διαγωνισμού παιδικής ζωγραφικής που είχε διοργανώσει το Ινστιτούτο Μεξικανών στο εξωτερικό. Και όπως αναφέρεται στην πρόσκληση της Έκθεσης «τα έργα αυτά απεικονίζουν θαυμάσια, μέσω της ευαισθησίας των παιδιών της Ελλάδας, τη φιλική σχέση μεταξύ των δύο χωρών μας. Τους ευχαριστούμε για την προσφορά τους».

Η Φρίντα Κάλο.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις