ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κύμα συγκίνησης για την Κιάρα που σκοτώθηκε από άγαλμα στη Νάπολη

Κοινοποίηση
Tweet

Ήταν η τελευταία τους βόλτα πριν μπουν στο αεροπλάνο

Η Κιάρα Τζιακόνις, που εργαζόταν στον χώρο της μόδας και ζούσε στο Παρίσι, έκανε μαζί με τον σύντροφό της, την τελευταία τουριστική τους βόλτα στη Νάπολη, πριν πάνε στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής στην Πάντοβα.

Είχαν κάνει το ταξίδι για τα γενέθλια της 30χρονης. Περπατούσαν σε μια από τις πιο χαρακτηριστικές περιοχές της πόλης, μεταξύ Via Sant'Anna di Palazzo και Via Santa Teresella degli Spagnoli, όταν ένα άγαλμα έπεσε από ύψος 10 μέτρων πάνω της και βάρους 2 κιλών.

Η φροντίδα που της παρασχέθηκε στο Vecchio Pellegrini και μετά στο Ospedale del Mare, όπου πέθανε, ήταν μάταιη. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το αγαλματίδιο -διακοσμητικό αντικείμενο που απεικονίζει μια αρχαία ειδωλολατρική θεότητα- έπεσε από διαμέρισμα στον τρίτο όροφο του κτιρίου μπροστά από το οποίο περπατούσε η 30χρονη από την Πάντοβα. Πριν πέσει στο έδαφος, χτύπησε πρώτα στο μπαλκόνι του δεύτερου ορόφου με αποτέλεσμα να σπάσει. Ένα από τα κομμάτια χτύπησε την Κιάρα Τζιακόνις στο κεφάλι, τραυματίζοντάς την σοβαρά.

 Οι γονείς της 30χρονης όπως ήταν λογικό, είναι συντετριμμένοι με τον χαμό της αγαπημένης τους κόρης. Ο πατέρας της, γνωστός στην Πάντοβα, μίλησε στις κάμερες λέγοντας "είχα κάποια προκατάληψη εναντίον αυτής της πόλης", παραδέχτηκε, "έτσι σκέφτηκα ότι θα έφτανα σε ένα ερειπωμένο νοσοκομείο. Αντίθετα, βρήκα ένα όμορφο νοσοκομείο αλλά πάνω από όλα γιατρούς και νοσηλευτές που έδειξαν όλη τους την ανθρωπιά, αλλά και τον επαγγελματισμό τους και μπήκαν στην καρδιά μου. Θέλω να τους ευχαριστήσω δημόσια. Θα έπρεπε να είναι περήφανοι γι' αυτό που είναι, ήταν φανταστικοί".

"Να κατέβει το βίντεο από το ίντερνετ"
Οι γονείς της 30χρονης, ζητούν (με το δίκιο τους) να "κατέβει" το βίντεο από το ίντερνετ που απεικονίζει τη μοιραία στιγμή: "Θα θέλαμε τα βίντεο σχετικά με την Κιάρα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, ειδικά αυτό στο οποίο φαίνεται να τη χτυπάει το άγαλμα, να αφαιρεθούν, καθώς έστω και κατά λάθος αυτές είναι εικόνες πολύ δυνατές για εμάς και δεν θέλουμε να τις βλέπουμε. Αυτή τη στιγμή κάνουμε πρώτα απ' όλα μια έκκληση για ανθρώπινη κατανόηση" είναι η έκκληση που κάνει ο πατέρας της, Τζιανφράνκο Τζικόνις.

Αναγνωρίζει το ευγενές πνεύμα με το οποίο τα μέσα ενημέρωσης αποφάσισαν να δημοσιεύσουν το βίντεο του τραγικού θανάτου της Κιάρα, ωστόσο ζητά από όλους όσοι μοιράστηκαν το βίντεο να το διαγράψουν το συντομότερο δυνατό. Τονίζει επίσης ότι το βίντεο περιέχει στοιχεία που θα είναι διαθέσιμα στη δικαιοσύνη κατά τη διάρκεια των ερευνών και ζητά σεβασμό στη μνήμη της Κιάρα.

Πλήθος κόσμου στο σημείο- Αφήνουν ένα λουλούδι
Ο θάνατος της νεαρής γυναίκας έχει προκαλέσει ένα τεράστιο αίσθημα αλληλεγγύης, τόσο στους απλούς πολίτες όσο και στις ιταλικές Αρχές. Αρχικά, ένα μπουκέτο λουλούδια τοποθετήθηκε από μια κυρία και ακολούθησε ένα λευκό τριαντάφυλλο στο σημείο του συμβάντος, στην καρδιά της "Ισπανικής Συνοικίας". Ο κόσμος δεν σταματά να πηγαίνει εκεί και να αφήνει ένα λουλούδι στη μνήμη της Κιάρα που τόσο μα τόσο άδικα έφυγε από τη ζωή. Σταματούν και κοιτάζουν ψηλά στον ουρανό, άλλοι προσεύχονται...

"Ελπίζαμε μέχρι το τέλος ότι η Κιάρα θα μπορούσε να επιστρέψει στο σπίτι της σώα", λέει ο κυβερνήτης του Βένετο, Λούκα Ζάγια για να συμπληρώσει "στη συνήθη ζωή της και στην οικογένειά της. Ακόμα δεν καταλαβαίνουμε τι συνέβη. Ελπίζω να επιτευχθεί η πλήρη διαλεύκανση, παρόλο που δεν θα την φέρει πίσω".

Αυτά τα λόγια επαναλαμβάνονται και από τον δήμαρχο της Νάπολης, Γκαετάνο Μανφρέντι, ο οποίος συνάντησε την οικογένεια του κοριτσιού στο νοσοκομείο: "Είναι μεγάλη θλίψη, μια τραγωδία που μας επηρεάζει βαθιά όλους". Ο δήμαρχος της Πάντοβα, Σέρτζιο Τζιορντάνι από που προερχόταν η Κιάρα δήλωσε: "Είναι ένας παράλογος και τραγικός θάνατος".

 

Ποια ήταν η Κιάρα Τζιακόνις
Μετά την αποφοίτησή της στην Πάντοβα, η Κιάρα Τζιακόνις σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο της Βενετίας και στη συνέχεια έκανε εξειδικευμένα μεταπτυχιακά στο management στον τομέα της μόδας, μεταξύ Λονδίνου, Τορίνο και Παρισιού. Η "φλόγα" της την οδήγησε στη γαλλική πρωτεύουσα, όπου εργάστηκε για μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας μόδας, από Moncler έως Givenchy και από Louboutin μέχρι Prada.

Στο επαγγελματικό της προφίλ, περιέγραψε τον εαυτό της ως "παθιασμένη, αξιόπιστη, εργατική" και λάτρη της γαλλικής κουλτούρας. Ανάμεσα στα πάθη της ήταν ο τομέας της μόδας πολυτελείας, η υγιεινή διατροφή και η σωματική δραστηριότητα.

Είχαν πέσει αντικείμενα και παλαιότερα από το ίδιο μπαλκόνι
Για λογαριασμό της Εισαγγελίας της Νάπολης, η αστυνομία απέκτησε το βίντεο που απεικονίζει τη στιγμή κατά την οποία το αγαλματίδιο χτυπά την τουρίστρια από την Πάντοβα στο κεφάλι. Οι εικόνες απεικονίζουν καρέ-καρέ τις στιγμές πριν από την τραγωδία και τη μοιραία κατά την οποία το αγαλματίδιο, θρυμματισμένο σε βαριά κομμάτια μετά την πρόσκρουση στο μπαλκόνι του κάτω ορόφου κατά την πτώση του, χτυπά τη νεαρή γυναίκα στο κεφάλι.

Στο διαμέρισμα του 3ου ορόφου, που έστεκε το αγαλματίδιο βρίσκονταν πολλά άτομα, μεταξύ των οποίων και δύο ανήλικοι, οι γονείς των οποίων βρίσκονται υπό έρευνα, για το αν τα παιδιά τους πέταξαν το άγαλμα. Το ζευγάρι αρνείται πως το άγαλμα που χτύπησε την Κιάρα ήταν δικό τους, αν και σύμφωνα με μαρτυρίες, αντικείμενα είχαν πέσει από το εμπλεκόμενο σπίτι και παλιότερα, χωρίς να υπάρξουν συνέπειες τότε.

Η αστυνομία ερεύνησε το διαμέρισμα που μένει το ζευγάρι και από το οποίο έπεσε το αγαλματίδιο και τραυμάτισε θανάσιμα την Κιάρα, όμως προς το παρόν δεν είναι σαφές στους ανακριτές ποιος ευθύνεται για το ατύχημα δεδομένου ότι στο σπίτι εκείνη τη στιγμή, εκτός από τα δύο παιδιά, βρίσκονταν και οι γονείς που αντιμετωπίζουν κατηγορίες για ανθρωποκτονία από αμέλεια και αποτυχία ελέγχου ανηλίκων.


Ωστόσο, όπως επισημαίνει η RAI, πιθανότερη εκδοχή είναι ένα από τα παιδιά να πέταξε ή να του έπεσε το άγαλμα, ενώ έπαιζε με αυτό στο μπαλκόνι.

ΠΗΓΗ thetoc.gr

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις