ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ

/

Στον τελικό του παγκοσμίου νεανίδων η Εθνική μας ομάδα!

Κοινοποίηση
Tweet

Νίκησε 13-8 τις ΗΠΑ με τέσσερα γκολ από την Αριάδνη Καραμπέτσου

Μεγαλειώδης (μια ακόμα) εμφάνιση από την υπέροχη εθνική μας ομάδα Πόλο Νεανίδων Κ18.

Επικράτησε 13-8 των ΗΠΑ στον πρώτο ημιτελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος που διεξάγεται στην πόλη Τσενγκτού της Κίνας και πλέον αύριο Κυριακή στις 10:00 ώρα Ελλάδας θα παίξει στον τελικό και θα διεκδικήσει τον παγκόσμιο τίτλο απέναντι στην Ισπανία.

Και είναι αυτό το δεύτερο φετινό μετάλλιο (2024), μετά από εκείνο στο Ζάγκρεμπ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Γυναικών με πολλά από τα κορίτσια να έχουν συμμετοχή και στις δυο διοργανώσεις.

Άτυπα η εθνική ομάδα πήρε και μια ρεβάνς για το χαμένο τελικό του 2022, που ηττήθηκε 10-8 από τις ΗΠΑ και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο. Αύριο, μια άλλη φουρνιά παικτριών που ανέβηκε στη δεύτερη θέση του βάθρου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ16 στη Λάρισα επίσης το 2022, θα διεκδικήσει να κατακτήσει τη πρώτη θέση!  

Παράλληλα, θα είναι η τρίτη συμμετοχή σε τελικό ανάλογης διοργάνωσης καθώς εκτός από το 2022 έχει αγωνιστεί στον τελικό και το 2012 στο πρώτο παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ18, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στον τελικό με την Ουγγαρία την οποία είχε νικήσει 9-5.

Κυριαρχική παρουσία από τα κορίτσια μας που πραγματοποίησαν ιδανικό ξεκίνημα και ονειρεμένο φινάλε στον κρίσιμο αγώνα. Και αυτό καθώς προηγήθηκαν 5-2, και δεν κάμφθηκαν όταν οι αντίπαλες τους προηγήθηκαν 7-6. Με ηρεμία, αλλά κυρίως αποτελεσματικότητα, έγιναν και πάλι τα αφεντικά της αναμέτρησης, πέτυχαν σερί 7-1 και στο τελευταίο οκτάλεπτο απλά, δεν πιάνονταν. Το έκλεισαν με το εντυπωσιακό 4-0 που τις χάρισε την τεράστια νίκη-πρόκριση και τη δυνατότητα να διεκδικήσουν το χρυσάφι του κόσμου.

Πολυτιμότερη παίκτρια αναδείχθηκε η Νεφέλη Κοβάτσεβιτς που σημείωσε πέντε τέρματα. Τέσσερα σημείωσε η πατρινή αρχηγός Αριάδνη Καραμπέτσου.

ΗΠΑ-ΕΛΛΑΔΑ 8-13

Τα οκτάλεπτα: 2-5, 4-1, 2-3, 0-4

ΕΛΛΑΔΑ (Ευτυχία Καραγιάννη): Κωνσταντοπούλου, Μαργαρίτη 1, Κοβάτσεβιτς 5, Φουράκη, Δρακωτού 1, Πιοβάν 1, Μπέτα, Παπαδοπούλου, Γαλανοπούλου, Κλαψιανού, Καραμπέτσου 4, Κυριακοπούλου, Κρασσά 1.

Τα τέρματα των ΗΠΑ σημείωσαν οι: Χάσετ 2, Κοεν 2, Ρέισιν 2,Πάλμα 1,  Λόουελ 1.

Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΠΡΩΪ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 23/9 ΣΤΙΣ 08:00 ΜΕ ΤΗ ΠΤΗΣΗ CA 863.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Sports