ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ασφάλεια Πατρών: Συνδικαλιστής κτηνοτρόφος φέρεται ως «εγκέφαλος» της μεγάλης χασισοφυτείας στη Μαγνησία

Κοινοποίηση
Tweet

Η εγκληματική οργάνωση που "ξηλώθηκε" από την Ασφάλεια Πατρών

Εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης σε ορεινό δασικό όγκο σε περιοχή της Μαγνησίας, εξάρθρωσε η Αστυνομία.

 Σε αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε πρώτες πρωινές ώρες χθες Παρασκευή (20/9) σε ορεινό δασικό όγκο πλησίον καταφυγίου άγριας ζωής, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ε.Κ.Α.Μ. και Ο.Π.Κ.Ε., εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν -4- μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Πρόκειται για δύο ημεδαπούς, ηλικίας 35 και 21 χρονών, καθώς και δύο αλλοδαπούς, ηλικίας 40 και 22 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία –κατά περίπτωση– για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και αλλοδαπών. Μάλιστα, ο 35χρονος Έλληνας κτηνοτρόφος είχε πρωτοστατήσει στα κινητοποιήσεις και τα μπλόκα των αγροτών και ήταν επικεφαλής της ομάδας που είχε κατέβει από την Μαγνησία τον περασμένο Φεβρουάριο στο Σύνταγμα με τα τρακτέρ.

Ειδικότερα, έπειτα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων και δεδομένων, καθώς και με τη χρήση φυσικών μεθόδων και τεχνικών μέσων, διαπιστώθηκε ότι ο 35χρονος, από κοινού με τους -3- συγκατηγορούμενούς του, καλλιεργούσαν μεγάλο αριθμό δενδρυλλίων κάνναβης σε δύσβατο και απόκρημνο σημείο, το οποίο βρίσκεται σε έκταση που χρησιμοποιεί αποκλειστικά ο ίδιος για την εκτροφή βοοειδών.

Όπως προέκυψε από την έρευνα:

 στον χώρο είχαν κατασκευάσει αποξηραντήριο, χρησιμοποιώντας κορμούς δένδρων, ώστε να επεξεργάζονται επιτόπου τις ποσότητες κάνναβης,
ο χώρος εκτεινόταν συνολικά σε έκταση -6,5- στρεμμάτων, χωρισμένα σε -7- επίπεδα, τα οποία επικοινωνούσαν μεταξύ τους με αυτοσχέδια μονοπάτια, συνολικού μήκους περίπου 800 μέτρων,
για το πότισμα των δενδρυλλίων χρησιμοποιούσαν λάστιχα ποτίσματος, μήκους περίπου 5 χιλιομέτρων, τα οποία αντλούσαν νερό από αυτοσχέδια δεξαμενή συλλογής υδάτων, που βρισκόταν εντός του εδάφους, κατασκευασμένη από νάιλον και κορμούς δένδρων και τροφοδοτούνταν από παρακείμενο χείμαρρο,
τα απαραίτητα εργαλεία (αξίνες, τσάπες, φτυάρια, πριόνια) και εφόδια για την καλλιέργεια και περιποίηση των δενδρυλλίων, αλλά και για την σίτιση των συνεργών του, μετάφερε ο 35χρονος χρησιμοποιώντας τρία οχήματα, ιδιοκτησίας του, ενώ
στο σημείο είχαν διαμορφώσει αυτοσχέδιους χώρους και κατείχαν τα αναγκαία σκεύη, με σκοπό τη μακροχρόνια διαμονή τους (ξύλινες κατασκευές, με κρεβάτια και ρουχισμό, πλήθος μαγειρικών σκευών, κονσερβών, λοιπών τροφίμων, φιάλες και εστίες υγραερίου που χρησίμευαν ως χώροι εστίασης).

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, εντοπίστηκε ο 35χρονος και ακινητοποιήθηκε ενώ σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, παρουσία δικαστικού λειτουργού, σε οχήματα και οικία, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν -4- κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των -39.900- ευρώ.

Τα άλλα μέλη της οργάνωσης συνελήφθησαν εντός σκηνής, σε κοντινή απόσταση από τη φυτεία, όπου, από ειδικό χώρο επεξεργασίας που είχαν δημιουργήσει σε εγκαταλειμμένη και μισογκρεμισμένη στάνη, περισυλλέχθηκαν και κατασχέθηκαν πάνω από -33- κιλά αποξηραμένης κάνναβης καθώς και -4- κινητά τηλέφωνα.

 Λόγω του δύσβατου και του μεγάλου αριθμού και όγκου των δενδρυλλίων (περίπου 1.600 με κυμαινόμενο ύψος από 1,7 μ. έως και 3,20 μέτρα), η εκρίζωσή τους βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων του Πυροσβεστικού Σώματος.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις