ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πολάκης μετά την ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: Επώδυνη η κατάσταση -Το δικό μου πόθεν έσχες είναι γνωστό εδώ και χρόνια

Κοινοποίηση
Tweet

Όλα όσα είπε

Σε δηλώσεις προχώρησε ο Παύλος Πολάκης λίγο μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής Χανίων έκανε λόγο για «επώδυνη η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ», μετά το τέλος των εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημείωσε, δε, πως «θα οργώσω όλη τη χώρα» και ότι «το δικό μου πόθεν έσχες είναι γνωστό εδώ και χρόνια».

Ολόκληρη η δήλωση Πολάκη:

«Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο μία πολύ επώδυνη διαδικασία της Κεντρικής Επιτροπής η οποία κατέληξε κατά πλειοψηφία σε κάποιες αποφάσεις.

Η Κεντρική Επιτροπή δεν δέχτηκε την πρόταση που έκανα για επίσπευση των διαδικασιών και του συνεδρίου ανακήρυξης υποψηφιοτήτων και των ημερομηνιών για τις εκλογές, που συνεχίζω να θεωρώ ότι αυτό θα έδινε μια πιο άμεση λύση στην κρίση την οποία αντιμετωπίζουμε τώρα.

Από κει και πέρα η πλειοψηφία αποφάσισε, εγώ προσωπικά θα οργανώσω και θα οργώσω όλη τη χώρα προκειμένου να φέρω το μήνυμα ενός προγραμματικού λόγου για την ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος πρέπει πραγματικά να τιμήσει το ρόλο του ως αξιωματική αντιπολίτευση και ως η δύναμη η οποία θα μπορέσει να οδηγήσει στην πτώση της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης του Μητσοτάκη.

Είναι επώδυνο αυτό που έχουμε περάσει, καλώ όλες τις πλευρές να δείξουν ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση, να οδηγηθούμε συντεταγμένα στις διαδικασίες αυτές και στην εκλογή του προέδρου και κατόπιν σε εκλογή και Κεντρικής Επιτροπής και καταστατικού συνεδρίου και προγραμματικής ανασυγκρότησης. Είναι δύσκολη διαδρομή, αλλά θα την περπατήσουμε και θα βγούμε νικητές».

Ερωτηθείς για το ζήτημα του πόθεν έσχες, ο κ. Πολάκης είπε ότι στην πρόταση που έκανε ο ίδιος είπε ότι η μόνη προϋπόθεση για να κατέβει κάποιος υποψήφιος πρόεδρος είναι οι 30 υπογραφές από μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και βουλευτές-ευρωβουλευτές. «Όλα τα υπόλοιπα θεωρώ ότι συμβάλλουν στην προσπάθεια κάποιων να το παίξουν θύματα και γι’ αυτό δεν το θέλω. Εμένα έτσι κι αλλιώς το πόθεν έσχες μου είναι γνωστό και στη δημοσιότητα εδώ και πολλά χρόνια». 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις