ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ερώτηση από την παράταξη “Πάτρα Ενωμένη” 3ο Δημοτικό και το 5ο Νηπιαγωγείο

Κοινοποίηση
Tweet

Τι αναφέρει

Το στέλεχος της παράταξης “Πάτρα Ενωμένη” του Κώστα Σβόλη, εκπαιδευτικός και μέλος της πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Πατρέων Παναγιώτης Καρασπήλιος απευθύνει ερωτήματα για τα σοβαρά κτιριακά προβλήματα στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών και στο συστεγαζόμενο 5ο Νηπιαγωγείο Πατρών.

Αναλυτικά όσα αναφέρει:

«Οι εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» με τα κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζει το 3ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών και το 5ο Νηπιαγωγείο Πατρών, κατέδειξαν την ολιγωρία και την απραξία της Δημοτικής Αρχής.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων των σχολείων αλλεπάλληλες φορές έχει ενημερώσει εγγράφως τον Δήμο, παρουσιάζοντας αναλυτικά τα διαχρονικά και άλυτα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Συγκεκριμένα, η κεραμοσκεπή των κτιρίων (από το 2019) έχει υποστεί σοβαρές ζημιές, με αποτέλεσμα να καταστρέφεται η υλικοτεχνική υποδομή λόγω των διαρροών, ενώ τίθεται ζήτημα ασφάλειας. Παράλληλα, τα σχολεία τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά αντιμετωπίζουν σημαντικές φθορές, οι χώροι υγιεινής τους χρειάζονται ανακατασκευή, ενώ είναι απαραίτητος ο έλεγχος και ο εκσυγχρονισμός των υδραυλικών και των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων. Τέλος, σύμφωνα με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου, αλλά και τους εκπαιδευτικούς, αντιμετωπίζουν και προβλήματα προσβασιμότητας λόγω των δημοτικών έργων που πραγματοποιούνται.

Η άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων γενικότερα των σχολείων του Δήμου Πατρέων, είναι σημαντικό να τεθεί ως προτεραιότητα από τη Δημοτική Αρχή, ώστε το εκπαιδευτικό έργο να υλοποιείται σε ένα καλύτερο σχολικό περιβάλλον για όλους.

Η Δημοτική Αρχή οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες για την οριστική αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Επειδή αυτές οι εικόνες δεν συνάδουν με ένα σύγχρονο σχολείο,

Επειδή η Δημοτική Αρχή έχει επιδείξει πρωτοφανή αδιαφορία στις συνεχείς προειδοποιήσεις του Συλλόγου Διδασκόντων των Σχολείων με σχετικά έγγραφα για την απαράδεκτη κατάσταση που βιώνουν,

Ερωτάσθε:

Αληθεύει ότι η Δημοτική Αρχή ενημερώθηκε για τα κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζει το 3ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών και το συστεγαζόμενο 5ο Νηπιαγωγείο Πατρών;
Σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες έχει προβεί μέχρι τώρα η Δημοτική Αρχή για την αντιμετώπιση και την επίλυση των προβλημάτων;
Προτίθεται η Δημοτική Αρχή να προχωρήσει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των κτιριακών εγκαταστάσεων και της υλικοτεχνικής υποδομής των σχολείων; Εάν ναι, να κατατεθεί συγκεκριμένο πλαίσιο ενεργειών με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα».

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις