ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Χαλκιδική- Λούνα Παρκ: Ανείπωτος πόνος στο 40ημερο μνημόσυνο του 19χρονου

Κοινοποίηση
Tweet

Φορώντας μαύρες μπλούζες με το πρόσωπό του, συγγενείς και συμμαθητές του 19χρονου τέλεσαν μνημόσυνο στην Καλλιθέα Βέροιας

Σπαρακτικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στο μνημόσυνο των 40 ημερών από τον θάνατο του 19χρονου Γιάννη στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι της Χαλκιδικής.
Φορώντας μαύρες μπλούζες με το πρόσωπό του, συγγενείς και συμμαθητές του 19χρονου τέλεσαν μνημόσυνο στην Καλλιθέα Βέροιας, στον τόπο καταγωγής της οικογένειας.

Οι γονείς χάνονται στις αγκαλιές όλων όσοι πρόλαβαν να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το χαμογελαστό αγόρι που σκοτώθηκε στο μοιραίο λούνα παρκ της Χαλκιδικής.

Στο ΑΤ Κασσάνδρας τα πορίσματα για το λούνα παρκ
Κι ενώ ο αγώνας της οικογένειας για δικαίωση συνεχίζεται, στο αστυνομικό τμήμα Κασσάνδας έχουν ήδη κατατεθεί τα πορίσματα «καταπέλτης» δύο διαφορετικών πραγματογνωμόνων.

Το παιχνίδι που έσπασε και προκάλεσε τον θάνατο του 19χρονου όχι μόνο δεν έπρεπε να λειτουργεί αλλά ήταν ιδιοκατασκευή, δεν είχε συντηρηθεί και φυσικά δεν είχε καμία πιστοποίηση.

«Η εμπειρογνωμοσύνη του εντεταλμένου εισαγγελίας αποδεικνύει πάρα πολύ καθαρά την εμπλοκή της δημοτικής αρχής. Θα έπρεπε να είχε σφραγίσει το συγκεκριμένο λούνα παρκ, ιδίως μετά το έγγραφο από τις 9.7.24 της Αστυνομίας. Θα πρέπει η δικαιοσύνη να προχωρήσει άμεσα στις σχετικές διώξεις», είπε ο πατέρας του 19χρονου.

«Επειδή το υπό εξέταση λούνα παρκ λειτουργούσε χωρίς έγκριση ή γνωστοποίηση λειτουργίας, καθίσταται αυταπόδεικτο ότι όλες οι εγκαταστάσεις του λούνα παρκ νοούνται δυνητικά επικίνδυνες και έτσι, γνώμη μου είναι ότι, στην περίπτωση που ο Δήμος είχε δράσει ως όφειλε (…) το θανατηφόρο συμβάν θα είχε αποφευχθεί», αναφέρεται στο πόρισμα του διορισμένου πραγματογνώμονα.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να δώσουν εξηγήσεις στο αστυνομικό τμήμα της Κασσάνδρας όσοι με τις πράξεις ή τις παραλείψεις τους ευθύνονται για την τραγωδία.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις