ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ: «Τσουνάμι» οι κατηγορίες για βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις κατά του πρώην ιδιοκτήτη των Harrods

Κοινοποίηση
Tweet

Πάνω από 150 νέες καταγγελίες έχουν προστεθεί στις αρχικές μαρτυρίες

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι καταγγελίες για βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις, κατά του Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ.

Πάνω από 150 νέες καταγγελίες έχουν προστεθεί στις αρχικές μαρτυρίες κατά του πρώην ιδιοκτήτη των Harrods, ο οποίος πέθανε πέρυσι σε ηλικία 94 ετών.

Οι πάνω από 150 νέες καταγγελίες έρχονται να προστεθούν στις 37 γυναίκες που έχουν κατηγορήσει τον Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ για βιασμό και σεξουαλική επίθεση.

«Όταν πέρασα τις πόρτες για να ξεκινήσω τη δουλειά μου εκεί, ήμουν ενθουσιασμένη. Ούτε στιγμή δεν περίμενα πως θα έπεφτα θύμα απόπειρας βιασμού», έχει πει καταγγέλλουσα.

«Ο Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ… το αφεντικό μου, ο άνθρωπος για τον οποίο εργαζόμουν, έπεσε επάνω μου. Έπεσα στο πάτωμα με εκείνον να είναι ακόμα πάνω μου. Κατάφερα να τον κλωτσήσω και να φύγω. Γελούσε εις βάρος μου».

Ο Αιγύπτιος μεγιστάνας των Harrods φέρεται πως χρησιμοποιούσε τις επιχειρήσεις του και το υπερπολυτελές σκάφος του για να επιτίθεται σε γυναίκες που εργάζονταν για αυτόν. Από το 1997 μέχρι και το 2013, πρώην προπονητής της γυναικείας ποδοσφαιρικής ομάδας Fulham είχε λάβει ειδικά μέτρα προκειμένου ο ιδιοκτήτης της ομάδας, αλ Φαγέντ, να μην έρχεται σε άμεση επαφή με τις παίκτριες. Κι αυτό επειδή η φήμη των πράξεών του είχε ήδη αρχίσει να διαδίδεται.

«Το προσωπικό γνώριζε πως του άρεσαν οι νεαρές ξανθές κοπέλες. Έτσι, οι παίκτριες δεν επιτρεπόταν να μείνουν μόνες μαζί του», μεταδίδει το BBC.

Νέες καταγγελίες
Στις νέες καταγγελίες έρχεται να προστεθεί και η παραδοχή της Εισαγγελίας του Στέμματος ότι απέτυχε δύο φορές να απαγγείλει κατηγορίες για βιασμούς και σεξουαλική κακοποίηση κατά του αλ Φαγέντ, ο οποίος πέθανε πέρυσι σε ηλικία 94 ετών.

Η πρώτη ήταν το 2008, όταν ο αλ Φαγέντ κατηγορήθηκε για σεξουαλική επίθεση εναντίον ενός 15χρονου κοριτσιού. Η δεύτερη ήταν το 2015 όταν κατηγορήθηκε πως βίασε μια γυναίκα. Καμία από τις έρευνες δεν οδήγησαν στη δίωξή του.

Σημαντικός, σύμφωνα με την Daily Mail, είναι και ο ρόλος μιας ξανθιάς γυναίκας η οποία λειτουργούσε ως «ενδιάμεσος» ανάμεσα στις κοπέλες και τον μεγιστάνα. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, κυκλοφορούσε με πανάκριβα ρούχα και με ένα υπερπολυτελές αυτοκίνητο και πλησίαζε νεαρά κορίτσια τα οποία οδηγούσε στις διάφορες ιδιοκτησίες του αλ Φαγέντ, με σκοπό να εκπληρώσουν τις ερωτικές του φαντασιώσεις.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις