ART

/

To thebest στην Art Athina, μια πραγματική γιορτή των γκαλερί και του εκφραστικού πλουραλισμού

Μπακοπούλου Άντυ
andy_bak@hotmail.com
Κοινοποίηση
Tweet

Χαρήκαμε μια «χορταστική» βόλτα στην καθιερωμένη φουάρ του Ζαππείου, δείτε πολλές φωτο

Εμφανέστατη η αυξημένη δημοτικότητα της Art Athina στο μνημειακό Ζάππειο, στην καρδιά της πρωτεύουσας.

Διαπιστώσαμε κοσμοπλημμύρα το πρωί του Σαββάτου καθώς 71 galleries από 11 χώρες ήταν μεγάλος πειρασμός. Μιλάμε βέβαια για την ιστορική φουάρ -που φέρει εδώ και 31 χρόνια την υπογραφή του Πανελληνίου Συνδέσμου Αιθουσών Τέχνης και τελεί υπό την αιγίδα της προέδρου της Δημοκρατίας. Χαρήκαμε το ενθουσιώδες, ετερόκλητο κοινό ολόγυρα, μέσα στην πολυφωνία της έκφρασης και των μορφοπλαστικών εκπλήξεων. Είδαμε συγκεντρωμένες όλων των ειδών τις τεχνικές, τα υλικά, τις ιδέες! Ονόματα δημιουργών παλαιότερα και καταξιωμένα αλλά και με τη σπίθα της καινούριας γενιάς.

To «τοτέμ» της Λίλας Μπελιβανάκη από τη Sianti Gallery, ομαδικό θέμα οι «Τρεις Ζωγραφικές της Παραίσθησης»

Ο πολυέλαιος του Κωνσταντίνου Κακανιά στην πτέρυγα design

Οι εικαστικοί Γιάννης Αδαμάκος, Χριστίνα Μήτρητση στο περίπτερο της Citronne

Citronne

Ο Δημήτρης Παπαιωάννου ανάμεσα στην Κατερίνα Κοσκινά και την Τατιάνα Σπινάρη

Mιμίκα Κολοτούρα της Zeus + Dione αριστερά- δεξιά Τιτίνα Πατέρα, Τατιάνα Σπινάρη, Τάκης Μαυρωτάς- Kάτω Χάρης Ντάβλας Μαριάννα Κίκιζα, Κωνσταντίνος Βαρβιτσιώτης

O Αλέξανδρος Μαγγανιώτης (αριστερά) μπροστά στα έργα του

Μια δίωρη περιήγηση αρκεί για μια πρώτη-μάλλον επιφανειακή γεύση- δηλαδή αν μέναμε στην Αθήνα θα επιλέγαμε να ξαναπάμε για να εστιάσουμε σε έργα που μας άρεσαν και να κάνουμε ερωτήσεις. Οι υπεύθυνοι των περιπτέρων πέρα από σταθερούς επισκέπτες και φίλους τους φάνηκε πως επενδύουν πια στη λογική συνεργασίας με αρχιτέκτονες, διακοσμητές, επιχειρηματίες πέρα από συλλέκτες. Ηταν εκεί η βετεράνος γκαλερίστα από την Πάτρα Αγγελική Αντωνοπούλου με τα δικά της εκθέματα, ο εικαστικός Αλέξανδρος Μαγγανιώτης (Alibi Gallery) που διατηρεί δεσμούς με την Πάτρα και έχει φιλοξενηθεί στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο μας ενώ έχει σχεδιάσει για την Hermes. Πολύ φιλόξενη η αίθουσα Citronne της Τατιάνας Σπινάρη που εγκαινίασε τη συμμετοχή της στην Art Athina παρουσία του Δημήτρη Παπαιωάννου και όχι μόνο, με έμβλημα κατακόκκινο γλυπτό του Γιώργου Λάππα.

Πολυσυζητημένη και η πτέρυγα design με σήμα κατατεθέν τοn πολυέλαιο «Δυσλεξία» του διάσημου Κωνσταντίνου Κακανιά.  1.200 διαφορετικά, χρωματιστά γυαλιά προερχόμενα από την Αμερική και το Μεξικό έκαναν τα φλας να αστράψουν. Εμείς εντυπωσιαστήκαμε πολύ με την εγκατάσταση τύπου τοτέμ της Λίλας Μπελιβανάκη τα εκθέματα των Δέσποινας Τσακνή, Βασίλη Καρακατσάνη και Ελένης Τσότσορου αλλά αυτά είναι απλά ενδεικτικά. Δεν είχες που να πρωτοκοιτάξεις στο Ζάππειο. 

*Eυχάριστη έκπληξη το υπαίθριο χάπενινγκ του γαλλικού οίκου Hermes στην κεντρική είσοδο του Ζαππείου, με περίπτερο, ανθοπωλείο, τραπεζάκια για ζωγραφική και στοιχεία για να φωτογραφηθείς με το κινητό σου. Όλα βέβαια ήταν πορτοκαλί.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Best View