ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ρίο: Πώς θα διαμορφωθεί το πάρκο απέναντι από το κάστρο- Τι λέει ο Χ. Μπονάνος

Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
konstantina_andriopoulou@hotmail.com
Κοινοποίηση
Tweet

"Θα είναι η προστιθέμενη αξία μας, στην τουριστική προβολή της περιοχής" επισημαίνει για το Πάρκο Αναψυχής

Στην αξιοποίηση του χώρου απέναντι από το Κάστρο του Ρίου, προχωρά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, μετά από πρωτοβουλία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Χαράλαμπου Μπονάνου, με τη δημιουργία ενός Πάρκου Αναψυχής.

Ο χώρος θα περιλαμβάνει παιδική χαρά, χώρο συναυλιών, όργανα γυμναστικής, skateboard και πολύ πράσινο, με αρκετά δέντρα που θα μπορούν να αναπτυχθούν στο σημείο και να αντέξουν, λόγω των καιρικών συνθηκών που υπάρχουν στην περιοχή του Ρίου με τους ανέμους, επισημαίνει ο κ. Μπονάνος, στο thebest.gr

Επίσης, αναφέρει το σκεπτικό της πρωτοβουλίας για την ανάδειξη του συγκεκριμένου σημείου: «Ο χώρος ήταν ιδιοκτησία του ΤΑΙΠΕΔ, κάναμε αγώνα για να το πάρουμε και τελεσφόρησε με τις αλλεπάλληλες επαφές που είχαμε μαζί με τον Περιφερειάρχη  και πλέον το έχουμε στην ιδιοκτησία μας και προχωράμε στην αξιοποίησή του.  Eίναι ένα προνομιακό σημείο για την περιοχή μας. Βρίσκεται στο σημείο που ενώνει την ιστορία μας, την παλαιότερη με την νεότερη, δηλαδή είναι απέναντι από το Κάστρο του Ρίου και το σημείο που έρχονται οι επισκέπτες στην περιοχή, τουρίστες από ξένες χώρες για να φωτογραφίσουν το μέλλον μας, που είναι η Γέφυρα. Αυτή είναι η σκέψη μας και με βάση αυτή θα προχωρήσουμε άμεσα. Το άμεσα βέβαια έχει να κάνει και με το γραφειοκρατικό κομμάτι που καλούμαστε να ξεπεράσουμε. Όπως και να ‘χει, όμως, είμαστε αποφασισμένοι να το τρέξουμε».

«Δυστυχώς οι πολίτες τώρα αντικρίζουν ένα χώρο που είναι σκουπιδότοπος, χώρος μπαζών και πάρκινγκ βαρέων οχημάτων που δημιουργούν ρύπανση. Η σκέψη μου είναι να τελειώνουμε με αυτό» συμπληρώνει. «Σε συνδυασμό με τις εργασίες της ανάπλασης της παραλιακής του Ρίου, που ξεκινούν τον Οκτώβρη, θα γίνει και το Πάρκο, που έτσι και προχωρήσουν οι εργασίες όπως τις φανταζόμαστε, θα είναι η προστιθέμενη αξία μας, στην τουριστική προβολή της περιοχής».

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις