ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Λονδίνο: Νεκρός έφηβος από επίθεση με μαχαίρι, μια μέρα πριν τη δια νόμου απαγόρευσή τους

Κοινοποίηση
Tweet

50.510 εγκλήματα με μαχαίρι σε 1 χρόνο

Ένας έφηβος έχασε τη ζωή του έπειτα από επίθεση που δέχτηκε με μαχαίρι στο νοτιοανατολικό Λονδίνο, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία στη βρετανική πρωτεύουσα, λίγο προτού τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση σε εθνικό επίπεδο των όπλων τύπου «ζόμπι» προκειμένου να μειωθεί η εγκληματικότητα.

 Η Μητροπολιτική Αστυνομία ανακοίνωσε ότι το αγόρι βρέθηκε τραυματισμένο έπειτα από κλήση που δέχτηκαν αστυνομικοί για ταραχές σε έναν δρόμο με κατοικίες του Γούλιτς περίπου στις 6:35 μ.μ. χθες, Κυριακή (22/9).

 Λίγο αργότερα το αγόρι κατέληξε.

Δεν έχουν δοθεί περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το περιστατικό, αλλά ο θάνατος του νεαρού σημειώνεται την ώρα που κορυφώνεται η ανησυχία σχετικά με τον αριθμό των εγκλημάτων με μαχαίρι και τον αριθμό των νέων που φέρουν μαχαίρι.

50.510 εγκλήματα με μαχαίρι σε 1 χρόνο

Συνολικά 50.510 εγκλήματα που αφορούν μαχαίρια καταγράφηκαν από την αστυνομία στην Αγγλία και στην Ουαλία κατά τους 12 μήνες μέχρι τον Μάρτιο, ποσοστό αυξημένο κατά 4% από τον προηγούμενο χρόνο.

Από αύριο Τρίτη θα απαγορεύεται διά νόμου να φέρει κάποιος μαχαίρι τύπου «ζόμπι» ή ματσέτα, ενώ ισχύει αμνηστία και αποζημίωση για όσους τα παραδώσουν.

Η απαγόρευση αφορά μαχαίρια με λάμα που έχει μήκος μεγαλύτερο από 20 εκατοστά και εκείνα με οδοντωτή λεπίδα, τα οποία συχνά χρησιμοποιούνται από συμμορίες.

 Νωρίτερα μέσα στον μήνα ο πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ ξεκίνησε μια πρωτοβουλία για να σταματήσουν να εμπλέκονται νεαροί σε εγκλήματα με μαχαίρι, φαινόμενο που αποκάλεσε εθνική κρίση.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις