ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εκκενώνεται η δομή Σχιστού μετά την ανατροπή του βυτιοφόρου - Μετέφερε υγραέριο

Κοινοποίηση
Tweet

Οι πρώτες πληροφορίες

Σε εκκένωση της δομής Σχιστού προχωρούν οι αρχές μετά την ανατροπή του βυτιοφόρου που μετέφερε υγραέριο. Η εντολή δόθηκε από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και αποφασίστηκε οι μετανάστες να μεταφερθούν στο Περιβαλλοντικό Πάρκο Σχιστού.

Για τη μεταφορά φθάνουν 2 λεωφορεία της ΕΛΑΣ, ενώ αναμένονται και δύο λεωφορεία του ΟΣΥ. Ήδη κατευθύνονται στο πάρκο περπατώντας 40 άτομα. Οι μετανάστες θα επιστρέψουν στη δομή μετά τη λήξη του συναγερμού.

Το χρονικό

Το συμβάν έλαβε χώρα γύρω στις 12:30, όταν το βαρύ όχημα εξετράπη της πορείας του, με αποτέλεσμα ο τράκτορας να περάσει στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί πλήρως εδώ και τέσσερις ώρες, καθώς και τα δύο ρεύματα της οδού παραμένουν κλειστά. Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας λόγω του υψηλού κινδύνου διαρροής αερίου. Ευτυχώς, μέχρι στιγμής δεν έχει καταγραφεί διαρροή, αλλά οι πυροσβέστες συνεχίζουν να ρίχνουν νερό στο βυτίο για να διατηρήσουν χαμηλή τη θερμοκρασία του φορτίου.

 Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η επιχείρηση ανάταξης του βυτιοφόρου είναι σε εξέλιξη, με δύο γερανούς να αναμένονται για να το τοποθετήσουν σε κανονική θέση, ώστε να γίνει η μετάγγιση του φορτίου. Ωστόσο, η διαδικασία είναι πολύπλοκη, καθώς το βυτίο βρίσκεται ξαπλωμένο στο οδόστρωμα και οι σωλήνες που απαιτούνται για τη μετάγγιση δεν είναι προσβάσιμοι.

Ιδιαίτερα επικίνδυνη η κατάσταση

Η κατάσταση χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα επικίνδυνη, και οι αρχές έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των πολιτών. Η κυκλοφορία έχει διακοπεί στην περιοχή, με εκτροπές να γίνονται από τη Γρηγορίου Λαμπράκη και την Παλάσκα, ενώ αναμένονται νέες ενημερώσεις από την Πυροσβεστική και την Αστυνομία.

Παρά το ότι ο οδηγός του βυτιοφόρου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, δεν φαίνεται να έχει τραυματιστεί σοβαρά. Το περιστατικό, ωστόσο, παραμένει σε εξέλιξη, με τις αρχές να προσπαθούν να διαλευκάνουν τα αίτια της ανατροπής.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις