MORE SPORTS

/

ΠΑΡΙΣΙ 2024: Αστρονομικά νούμερα στον ψηφιακό κόσμο των ΜΜΕ

Κοινοποίηση
Tweet

Νέα εποχή στις αθλητικές διοργανώσεις

Ο αριθμός των εισιτηρίων που διατέθηκαν στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες ήταν εντυπωσιακός, όπως και ο αριθμός των τηλεθεάσεων.

Εκεί όμως που Αγώνες του Παρισιού κατέγραψαν πρωτόγνωρες επιδόσεις ήταν στον ψηφιακό κόσμο των μίντια καταγράφοντας… αστρονομικά νούμερα.

Οι φίλοι των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για όσα συνέβαιναν κατά την διάρκεια των διοργανώσεων. Είτε βρίσκονταν στο Παρίσι είτε όχι, ήθελαν να γνωρίζουν τα πάντα και σε αυτό βοήθησαν οι εφαρμογές που δημιούργησε η εταιρεία Atos.

Συνολικά υπήρχαν 233 εκατομμύρια μοναδικοί χρήστες του ιστότοπου «Paris 2024», με το πρόγραμμα των Αγώνων να είναι η σελίδα με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα.

Tην εφαρμογή «Paris 2024» που ήταν διαθέσιμη για τα κινητά τηλέφωνα, έκαναν εγκατάσταση 18 εκατομύρια χρήστες, ενώ υπήρχαν πληροφορίες (λίστες εκκίνησης, αποτελέσματα, πρόγραμμα) για περισσότερα από 1.026 αγωνίσματα των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων.

Οι διαπιστευμένοι εργαζόμενοι των μίντια, όπως δημοσιογράφοι και φωτογράφοι, ξεπερνούσαν τους 10.000 ημερησίως στην χρήση της σελίδας «MyInfo», η οποία παρείχε επιπλέον πληροφορίες για τους αθλητές και τις αθλήτριες αλλά γενικότερα για τους Αγώνες, ώστε να κάνουν καλύτερα την δουλειά τους και με μεγαλύτερη ακρίβεια.

Όμως δεν ήταν η ανάγκη για πληροφόρηση η μόνη που είχε ζήτηση. Ο κόσμος ήθελε να είναι στο Παρίσι για να ζήσει από κοντά το μεγαλύτερο γεγονός του πλανήτη. Περισσότερες από 400.000 διαπιστεύσεις εκδόθηκαν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και περισσότερες από 240.000 για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα κατά την διάρκεια των δύο Αγώνων να περάσουν από έλεγχο 3.7 εκατομμύρια διαπιστεύσεις.

Οι Ολυμπιακοί και οι Παραολυμπιακοί Αγώνες δεν θα μπορούσαν να είναι πετυχημένοι χωρίς την βοήθεια των εθελοντών. Έγιναν δεκτές 300.000 αιτήσεις για το πρόγραμμα του εθελοντισμού και τελικά ήταν οι 45.000 εθελοντές που επιλέχτηκαν να συμμετάσχουν στους Αγώνες.

ΠΗΓΗ: της Ελισάβετ Γρηγοριάδου

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Sports