ΣΤΙΒΟΣ

/

Νίκος Αργυρόπουλος για Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Πάτρας: «Αγώνας γιορτή και διαφήμιση για την Πάτρα»

Κοινοποίηση
Tweet

Για έναν αγώνα γιορτή έκανε αναφορά ο μεγάλος πρωταθλητής και θρύλος του δρομικού κινήματος

Ένας μεγάλος πρωταθλητής μιλάει για ένα μεγάλο γεγονός της πόλης.

Αναλυτικά:

«Ο 3ος Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος που διοργανώνεται στη μνήμη του σπουδαίου Φάνη Τσιμιγκάτου είναι ένας αγώνας γιορτή και παράλληλα αποτελεί διαφήμιση και θεσμό για την Πάτρα. Καλώ όλους όσοι είναι μέλη του δρομικού κινήματος, οικογένειες, μικρούς και μεγάλους να συμμετάσχουν. Να γευτούν τη χαρά και να απολαύσουν μία μαγική διαδρομή».

Αυτά τόνισε ο θρυλικός Μαραθωνοδρόμος, Νίκος Αργυρόπουλος, για τον 3ο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο «Φάνης Τσιμιγκάτος», του οποίου είναι πρεσβευτής.

Ξετυλίγοντας το κουβάρι των αναμνήσεων ο Νίκος Αργυρόπουλος πρόσθεσε: «Με τον αείμνηστο Φάνη μας ένωναν πολλά. Ήμασταν καλοί φίλοι και είχαμε συμμετάσχει μαζί με πολλούς μαραθωνίους. Αποτελούσαμε το δυνατό δίδυμο της Πάτρας, που όλοι σέβονταν και εκτιμούσαν. Όμως δυστυχώς ο Φάνης έφυγε νωρίς και άδικα, αλλά άφησε μεγάλη παρακαταθήκη. Θα είμαι και φέτος στον Αγώνα για να τιμήσω τη μνήμη του, να θυμηθώ τις σπουδαίες στιγμές που ζήσαμε μαζί και να χειροκροτήσω όχι μόνο τους νικητές, αλλά όλους όσοι και όσες συμμετάσχουν. Γιατί σε τέτοιες αποστάσεις και σε τέτοιους αγώνες όλοι είναι νικητές».

Για τη διαδρομή του 3ου Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου «Φάνης Τσιμιγκάτος» ο Νίκος Αργυρόπουλος πρόσθεσε: «Είναι επίπεδη και μαγική, δίπλα στο θαλάσσιο μέτωπο της Πάτρας προσφέρεται για επιδόσεις, αλλά και για μαζικές εκδηλώσεις. Είμαι σίγουρος ότι οι πάντες θα απολαύσουν  τη διαδρομή και φυσικά τον Αγώνα».

ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ

Ο Νίκος Αργυρόπουλος είναι ένας μεγάλος πρωταθλητής και θρύλος του δρομικού κινήματος.

Στον Κλασικό μαραθώνιο της Αθήνας το 1979 τερμάτισε 3ος. Το 1976 ήταν Πανελληνιονίκης στον Μαραθώνιο με επίδοση 2:31:41.Επίσης το 1976 κατέρριψε τέσσερα πανελλήνια ρεκόρ, στα 15.000μ. με επίδοση 46:53,, στα 10 μίλια με επίδοση 50:34 και στον δρόμο μιας ώρας έκανε 19.800 μ. καταρρίπτοντας την προηγούμενη επίδοση του Μακρίδη από το 1973 και στα 20.000 μ. 60:00:04. Την ίδια χρονιά στο Τσέλιε κοντά στο Μάριμπορ ήταν δεύτερος Βαλκανιονίκης.

Στους Βαλκανικούς αγώνες του 1979 ήταν τρίτος με πρώτο τον Μιχάλη Κούση με επίδοση 2:27:50. Μάλιστα σε αυτόν τον αγώνα ο Αργυρόπουλος μαζί με τον Κούση και τον Τούρκο Μπαλί προπορεύονταν τα πρώτα χιλιόμετρα, στο 25ο χιλιόμετρο έμεινε 5ος και στο 30ο ανέβηκε 4ος, λίγο πριν το Παναθηναϊκό Στάδιο και τον τερματισμό πέρασε τον Τούρκο Τερζή και τερμάτισε 3ος. Το 1982 στον διεθνές Μαραθώνιο της Μελβούρνης  ήταν 4ος  2:18:31 και το 1984 ήταν 4ος στον Μαραθώνιο της Μινεάπολις και 2ος το 1981 στο Μαραθώνιο της Κωνσταντινούπολης.

Συνολικά έχει συμμετάσχει 99 και όπως λέει ο ίδιος όταν καταφέρει να κάνει το 100ο Μαραθώνιο θα γράψει βιβλίο.

Ο Νίκος Αργυρόπουλος είναι παντρεμένος με την αγαπημένη του Κατερίνα και έχουν δημιουργήσει μία όμορφη οικογένεια αποκτώντας δυο κόρες. Την Βαρβάρα, που είναι Μηχανολόγος και την Αρετή που είναι φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Πατρών στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Sports