ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

ΠΑΣΟΚ: Στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ οι υποψήφιοι – Οι δηλώσεις κατά την άφιξή τους- ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ

Κοινοποίηση
Tweet

Οι έξι θεματικές ενότητες

Πυρετώδεις οι προετοιμασίες στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ για το debate υποψηφίων για την προεδρία στο ΠΑΣΟΚ.

Σε λιγότερο από μισή ώρα (9μμ) ξεκινά η τηλεμαχία των έξι υποψηφίων για την προεδρία στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής. 

Τις ερωτήσεις στους υποψήφιους θα υποβάλουν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, Απόστολος Μαγγηριάδης και Γιώργος Κουβαράς.

Οι Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Νάντια Γιαννακοπούλου, Άννα Διαμαντοπούλου, Χάρης Δούκας και Μιχάλης Κατρίνης συμφώνησαν να αναπτύξουν τις θέσεις τους σε έξι θεματικές ενότητες.

1. Οικονομία-Ανάπτυξη
2. Κοινωνικό κράτος-Νέα γενιά-Δημογραφικό
3. Εξωτερική πολιτική-Άμυνα- Ευρωπαϊκή Ένωση
4. Κράτος-Θεσμοί-Αυτοδιοίκηση
5. Κλιματική κρίση-Πολιτική προστασία-Ενεργειακή μετάβαση
6. ΠΑΣΟΚ: Επόμενη μέρα

Η διάρκεια κάθε δημοσιογραφικής ερώτησης, σε ό,τι αφορά τις έξι ενότητες, δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 30’’ και η διάρκεια κάθε απάντησης τα 90”.

Οι Απόστολος Μαγγηριάδης και Γιώργος Κουβαράς θα έχουν τη δυνατότητα υποβολής συνολικά έξι (6) follow up ερωτήσεων ο καθένας στους έξι υποψηφίους. Κάθε ερώτηση δεν πρέπει να ξεπερνά τα 15’’ και κάθε απάντηση τα 30’’.

Κάθε υποψήφια-ιος θα έχει τη δυνατότητα πέντε (5) φορές -κατά τη διάρκεια της τηλεμαχίας- υποβολής ερωτήσεων, τοποθέτησης, αλλά και σχολίου σε διαφορετικό κάθε φορά συνυποψήφιό του, αλλά και σε διαφορετική ενότητα.

Η υποβληθείσα ερώτηση, όπως και η απάντηση, δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 30’’. Την ίδια χρονική διάρκεια θα πρέπει να έχουν οι επανατοποθετήσεις, αλλά και οι ανταπαντήσεις.

Η τηλεμαχία θα ολοκληρωθεί με τελική τοποθέτηση κάθε υποψηφίας-ίου, χρονικής διάρκειας έως 90’’.

Πρώτη έφτασε στην ΕΡΤ η Άννα Διαμαντοπούλου
Στις 19.30 έφτασε στην ΕΡΤ η Αννα Διαμαντοπούλου, συνοδευόμενη από τους συνεργάτες της . «Δεν έχει ώρα ΠΑΣΟΚ πια, τώρα είναι η ώρα του ΠΑΣΟΚ», είπε. «Ευελπιστώ ότι σήμερα θα ξεκινήσει μεγάλη και δημιουργική προσπάθεια». 

Ακολούθησε η έλευση της Νάντιας Γιαννακοπούλου

Λίγο μετά τις 7.30 έφτασε και η Νάντια Γιαννακοπούλου. Τη συνόδευαν οι συνεργάτες της, αλλά και ο σύζυγός της, Μάξιμος Μουμούρης. «Θα είναι σημαντικό debate για να πού με τις θέσεις μας. Από αυτές τις εκλογές θα κριθεί το μέλλον του ΠΑΣΟΚ. Τα βλέμματα των Ελλήνων πέφτουν πάνω στο ΠΑΣΟΚ, γι' αυτό είναι τόσο σημαντικό ποιος θα εκλεγεί, ποιος θα δώσει τη νέα ορμή», είπε μεταξύ άλλων και κάλεσε τους πολίτες να συμμετέχουν μαζικά στις κάλπες της 6ης Οκτωβρίου. «Είμαι σίγουρη ότι οι κάλπες της 6ης Οκτωβρίου θα κρύβουν εκπλήξεις».

Στην ΕΡΤ και ο Παύλος Γερουλάνος
Πρώτος από τους τέσσερις άνδρες διεκδικητές της προεδρίας έφτασε στην ΕΡΤ ο Παύλος Γερουλάνος. Χωρίς γραβάτα και χαμογελαστός, σημείωσε πόσο σημαντική είναι η διαδικασία του ντιμπέιτ για να δει ο κόσμος τι πρεσβεύει ο καθένας. 

Στο Ραδιομέγαρο και ο Χάρης Δούκας
Στις 20.05 έφτασε στην ΕΡΤ ο κ.Χάρης Δούκας, συνοδευόμενος επίσης από το επιτελείο του. Με σκούρο κοστούμι και γραβάτα, ξεκίνησε τις δηλώσεις του ευχαριστώντας την ΕΡΤ για τη φιλοξενία και σημείωσε ότι πρόκειται για σημαντική διαδικασία για να μάθουν οι πολίτες τις θέσεις του κάθε υποψηφίου. 

Εφτασε ο Μιχάλης Κατρίνης
Χαμογελαστός και ευδιάθετος στάθηκε μπροστά στις κάμερες ο Μιχάλης Κατρίνης. «Ο ανοιχτός διάλογος στο ΠΑΣΟΚ για όλα δεν ανοίγει και δεν ολοκληρώνεται με το σημερινό debate. Θα πρέπει να χαρακτηρίζει τη λειτουργία μας ως κόμμα από εδώ και πέρα. Διάλογος για όλα, διάλογος στα όργανα, διάλογος στην κοινωνία και τους πολίτες. Άρα κόμμα ανοιχτών πρωτοβουλιών και όχι περίκλειστος κλειστός κομματικός μηχανισμός».

Εφτασε στην ΕΡΤ και ο Νίκος Ανδρουλάκης
Με ευχαριστίες στην ΕΡΤ ξεκίνησε τις δηλώσεις του ο Νίκος Ανδρουλάκης. «Εχουμε μια πολύ αρνητική εξέλιξη», είπε, αναφερόμενος στην ομιλία του Ερντογάν στον ΟΗΕ, πριν από τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Όπως είπε, είναι ώρα να σταματήσουν οι προκλήσεις. 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις