ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καιρός: Έρχεται ψυχρό μέτωπο αμέσως μετά την καλοκαιρία

Κοινοποίηση
Tweet

«Βουτιά» της θερμοκρασίας, η μέρα που αλλάζει άρδην ο καιρός

Νέο ψυχρό μέτωπο έρχεται στις αρχές της εβδομάδας της επόμενης εβδομάδας βάζοντας τέλος στην καλοκαιρία.
 
Ο μέγας αντικυκλώνας εμποδιστής θα κρατήσει εξαιρετικά καλό τον καιρό μέχρι την Κυριακή.

Μάλιστα, σε πολλές περιοχές το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι στην πραγματικότητα για παραλία. 

Αντίθετα, ο Οκτώβριος θα μπει με ψύχρα καθώς από τη Δευτέρα ο υδράργυρος θα κάνει βουτιά τουλάχιστον 7-8 βαθμών. Στην ραγδαία αλλαγή του καιρού συμφωνούν και κορυφαίοι μετεωρολόγοι όπως ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, ο Θοδωρής Κολυδάς και ο Σάκης Αρναούτογλου.

Ο Θοδωρής Κολυδάς, αναφερόμενος στο ψυχρό μέτωπο τονίζει πως θα «περνά την Κυριακή από τα Βόρεια, όπου θα προκαλέσει φαινόμενα κυρίως στα ΒΑ τη Δευτέρα. Η θερμοκρασία τη Δευτέρα θα πέσει κατά 5 περίπου βαθμούς, επανερχόμενη σε κανονικά – φθινοπωρινά επίπεδα».

Ίδια είναι και η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου, ο οποίος κάνει λόγο για θερμοκρασίες που θα ξεπερνούν τους 30 βαθμούς Κελσίου μέχρι την Κυριακή, ενώ τη Δευτέρα το θερμόμετρο θα κάνει «βουτιά» πέντε βαθμών.

Με την σειρά του ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, μίλησε για την καλοκαιρία των ημερών που έρχεται λέγοντας πως «αυτή δεν πρέπει να μας ξεγελάσει διότι από το απόγευμα της Κυριακής έρχεται μία αρκετά ψυχρή αέρια μάζα από την κεντρική Ευρώπη με αποτέλεσμα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας να δούμε και πάλι κατακόρυφη πτώση του υδραργύρου συνοδεία αστάθειας προς την κεντρική και βόρεια χώρα».

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, είναι φυσιολογικά αυτά τα σκαμπανεβάσματα μέσα στο φθινόπωρο, πότε δηλαδή τις βροχές και πότε να κυριαρχεί η ξηρασία.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι, σύμφωνα με το meteo, την Κυριακή, στην Πάτρα η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 27 βαθμούς Κελσίου ενώ την ίδια ώρα, μία μέρα δεν θα ξεπεράσει στους 25. 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις