ART

/

Ξανά στο σινεμά τα «Ανεμοδαρμένα Υψη», τραγικοί εραστές Μάργκο Ρόμπι- Τζέικομπ Ελόρντι

Κοινοποίηση
Tweet

Μετά το τολμηρό «Saltburn» η Εμεραλντ Φένελ σκηνοθετεί το κλασικό ρομάντζο εποχής της Εμιλι Μπροντέ

Ανυπομονούμε: Η βραβευμένη Βρετανίδα σκηνοθέτης του «Saltburn» Εμεραλντ Φένελ θα μεταφέρει στο σινεμά το κλασικό ρομαντικό μυθιστόρημα «Ανεμοδαρμένα ύψη» με τους σαγηνευτικούς Αυστραλούς stars Μάργκο Ρόμπι και Τζέικομπ Ελόρντι.

Το αξεπέραστο τραγικό ζευγάρι της ατίθασης Κάθριν και του άξεστου Χίθκλιφ θα μας παρασύρει με το θυελλώδες πάθος του όπως στο πολύκροτο βιβλίο, που πρωτοεκδόθηκε το 1947, αλλά με νέα πνοή!

Η Φένελ αποκάλυψε την είδηση του φιλμ  με ανάρτηση στα social media γράφοντας: «Μείνε μαζί μου για πάντα. Πάρε οποιαδήποτε μορφή. Τρέλανε με». Τα γυρίσματα αναμένονται από το νέο έτος. Ακόμα θεωρείται πάντως περίεργο το πώς ένα απομονωμένο κορίτσι σαν την Εμιλι Μπροντέ κατόρθωσε να γράψει αυτό το αριστούργημα στην εποχή της.

Μεγαλωμένη σε πολυμελή οικογένεια, στο Γιόρκσερ του βρετανικού βορρά, έχασε από μικρή τη μητέρα της. Οι αδελφές της, Σάρλοτ και Αν, επίσης γνώρισαν την επιτυχία ως συγγραφείς.

Από τα συνολικά έξι παιδιά της οικογένειας επέζησαν αρχικά τέσσερα, με τις τρεις μελλοντικές συγγραφείς να βρίσκονται μέσα σε αυτά.

Τα τρία κορίτσια μεγάλωσαν στο μικρό, απομονωμένο χωριό του Χάουορθ, με το σπίτι τους να βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο τοπικό νεκροταφείο, και τις ερημικές εκτάσεις του Γιόρκσερ να απλώνονται πέρα από αυτό. Το σκληρό και άγριο αυτό περιβάλλον αποτέλεσε και πηγή έμπνευσης για την Έμιλι όταν έγραφε τα «Ανεμοδαρμένα Ύψη». , Όταν πρωτοκυκλοφόρησε μάλιστα το μυθιστόρημα στα μέσα του 19ου αιώνα, προκάλεσε πολλές συζητήσεις και διαφωνίες, σόκαρε και τάραξε τα νερά. Στις σελίδες του συγκρούονταν τα τότε ήθη και η κοινωνική υποκρισία με την ανεξέλεγκτη φύση των δυο εραστών.

Η Έμιλι έγραψε και πολλά ποιήματα, ενώ ορισμένες επιστολές δείχνουν πως ετοίμαζε και δεύτερο μυθιστόρημα, αλλά ο θάνατος τη βρήκε στην ηλικία των τριάντα ετών από φυματίωση, αποτέλεσμα της εύθραυστης υγείας της, αλλά και του αφιλόξενου φυσικού περιβάλλοντος στο οποίο έζησε.

 Ειδήσεις Τώρα

Paris Fashion Week: Εναρξη με αθλητικό Dior, ανδρόγυνο Saint Laurent και παρέλαση διασημοτήτων

Ζωντανεύει η Στοά Αρσακείου στην καρδιά της Αθήνας, έρχεται «galleria» διεθνών προτύπων

Κένταλ Τζένερ, Τζέιν Φόντα και η καστανή Δούκισσα Νομικού παρέλασαν για τη L'Oreal

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Best View