ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αγρίνιο: Ποινή φυλάκισης με αναστολή σε τρεις για τον ξυλοδαρμό ανηλίκου που φορούσε φανέλα του Παναθηναϊκού

Κοινοποίηση
Tweet

Ενώπιον του δικαστηρίου οι τρεις κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι

Στις δικαστικές αίθουσες έφθασε η υπόθεση ξυλοδαρμού του ανηλίκου που φορούσε μπλούζα του Παναθηναϊκού, τον Ιούνιο του 2023 στο Αγρίνιο, από τέσσερα άτομα, ο ένας εκ των οποίων τότε ανήλικος.

Ειδικότερα, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων επέβαλε χθες 24/9 ποινή 25 μηνών φυλάκισης με αναστολή στους τρεις από τους τέσσερις κατηγορούμενους. Ο τέταρτος έχει παραπεμφθεί στον δικαστή ανηλίκων.

Το κατηγορητήριο που είχε συνταχθεί σε βάρος τους αφορούσε ληστεία, απειλή και πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών με αθλητικό υπόβαθρο.

Το περιστατικό είχε σημειωθεί στην πλατεία Ειρήνης στο Αγρίνιο. Οι κατηγορούμενοι ξυλοκόπησαν τον ανήλικο παθόντα, κλέβοντάς κινητό τηλέφωνο, χρήματα κι άλλα προσωπικά αντικείμενα.

Οι τρεις εκ των κατηγορουμένων είχαν προφυλακιστεί λόγω παραβίασης των περιοριστικών όρων που είχαν αρχικώς επιβληθεί ενώ σημειώνεται ότι πριν την εκδίκαση της υπόθεσης, έγινε προσπάθειες να «πέσουν» οι τόνοι από τις δύο πλευρές.

Ενώπιον του δικαστηρίου οι τρεις κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για το αδίκημα της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών, δίχως να αναγνωρίζεται υπόβαθρο αθλητικής βίας, με την ποινή που τελικώς επιβλήθηκε να είναι φυλάκιση 25 μηνών με αναστολή.

agriniopress.gr

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις