SPOTLIGHT

/

Ο ηθοποιός Μπράιαν Κράνστον θα τιμηθεί στο Φεστιβάλ της Σάντα Φε

Κοινοποίηση
Tweet

Ο 68χρονος Αμερικανός ηθοποιός θα λάβει το Βραβείο Συνολικής Προσφοράς

Αξιόλογος και ταλαντούχος ηθοποιός ο 68χρονος Μπράιαν Κράνστον - Bryan Cranston, ο οποίος όπως έγινε γνωστό, θα τιμηθεί με το Βραβείο Συνολικής Προσφοράς στο φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σάντα Φε (SFiFF) στο Νέο Μεξικό των ΗΠΑ.

Το φετινό σινέ-Φεστιβάλ της Σάντα Φε θα διαρκέσει από τις 16 έως τις 20 Οκτωβρίου 2024 στο Κέντρο Παραστατικών Τεχνών Lensic στη Σάντα Φε.

«Το έργο του Μπράιαν Κράνστον έχει εμπνεύσει γενιές ηθοποιών και σαγήνευσε το κοινό σε όλο τον κόσμο, εδραιώνοντας τη θέση του ως μία από τις πιο σεβαστές και ολοκληρωμένες προσωπικότητες στον κλάδο» δήλωσε η εκτελεστική διευθύντρια του SFiFF Λίζετ Μπέιλι. «Είναι πραγματικά τιμή μας που του απονέμουμε το Βραβείο Συνολικής Προσφοράς του Φεστιβάλ της Σάντα Φε, όχι μόνο ως αναγνώριση του εξαιρετικού έργου του, αλλά και για τη βαθιά σχέση που μοιράζεται με τους ανθρώπους του Νέου Μεξικού και τη διαρκή επίδραση που έχει στην κοινότητά μας με τον ρόλο του στην εμβληματική σειρά 'Breaking Bad'» τόνισε.

Τον Μπράιν Κράνστον είδαμε φέτος στην ταινία «Άργκαϊλ» του Μάθιου Βον τον περασμένο Φεβρουάριο ενώ από τις κορυφαίες ερμηνευτικές του στιγμές ήταν το 2015 στην ταινία «Trumbo» του Τζέι Ρόουτς όπου υποδύθηκε τον σεναριογράφο του Χόλιγουντ, Ντάλτον Τράμπο, βραβευμένο συγγραφέα και έναν από τους πλέον περιζήτητους χολιγουντιανούς σεναριογράφους. Μέχρι τη στιγμή που η Επιτροπή Αντιαμερικανικών Ενεργειών τον κάλεσε να καταθέσει, ωστόσο εκείνος αρνήθηκε να δώσει ονόματα και καταδικάστηκε σε πολύμηνη φυλάκιση. Για το ρόλο του αυτό ο Μπράιαν Κράνστον έλαβε υποψήφιότητα για το BAFTA, τη Χρυσή Σφαίρα καθώς και για το βραβείο Όσκαρ καλύτερου Α' Ανδρικού Ρόλου.

Ο Κράνστον να θυμίσουμε πως έχει αξιόλογη πορεία και σε τηλεοπτικές σειρές. Είναι ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός από τον ρόλο του ως Γουόλτερ Γουάιτ στη σειρά «Breaking Bad», αλλά και ως Dr. Tim Whatley στη σειρά «Seinfeld».

Με στοιχεία & από το ΑΠΕ

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Spotlight