ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Φωκίων Ζαΐμης: Θετική στο ρόλο των Περιφερειών η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula Von Der Leyen

Κοινοποίηση
Tweet

Η πολιτική συνοχής & τα αντίστοιχα χρηματοδοτικά εργαλεία της είναι βασικά εργαλεία ανάπτυξης για τις Περιφέρειες και αναπόσπαστο μέρος της περιφερειακής πολιτικής, ανέφερε ο κ. Ζαΐμης

Απαντητική επιστολή έστειλε η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula Von Der Leyen - Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στις 19 Σεπτεμβρίου 2024 στην κοινή επιστολή που της είχαν στείλει οι Περιφέρειες της CPMR, συμπεριλαμβανομένης και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, σχετικά με το μέλλον της πολιτικής συνοχής.

Η Πρόεδρος της ΕΕ επισημαίνει πως ο ρόλος των περιφερειών και της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι καθοριστικός στην πολιτική συνοχής και στα σχετικά ταμεία και παρέπεμψε για το θέμα αυτό επικοινωνία και συνεργασία με τον νέο αρμόδιο Επίτροπο, τον Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο για τη Συνοχή και τις Μεταρρυθμίσεις, Raffaele Fitto.

Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Φωκίων Ζαΐμης: «Η πολιτική συνοχής και τα αντίστοιχα χρηματοδοτικά εργαλεία της είναι βασικά εργαλεία ανάπτυξης για τις Περιφέρειες και αναπόσπαστο μέρος της περιφερειακής πολιτικής. Γι’ αυτό τον λόγο πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να στηρίζουν την πολιτική συνοχής ανεξαρτήτου ιδεολογίας».

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις