ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Χαλκιδική: 57χρονος παρενόχλησε σεξουαλικά την 13χρονη κόρη φίλου του

Κοινοποίηση
Tweet

Η νεαρή κατέθεσε ενώπιον του δικαστηρίου τα όσα συνταρακτικά βίωσε εκείνη την ημέρα

Σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε από Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χαλκιδικής ένας 57χρονος που κατηγορείται για τη σεξουαλική παρενόχληση την ανήλικη κόρη του καλύτερου φίλου του.

Η σεξουαλική παρενόχληση, σημειώθηκε τον Αύγουστο 2019 στη Χαλκιδική, όταν το 13χρονο -τότε- κορίτσι ήταν στη θάλασσα με τους γονείς της καθώς και μέλη της οικογένειας του κατηγορούμενου.

 Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 57χρονος φέρεται να προχώρησε σε άσεμνα αγγίγματα σε βάρος της και η ανήλικη κατήγγειλε αμέσως το συμβάν.

Η νεαρή κατέθεσε ενώπιον του δικαστηρίου τα όσα συνταρακτικά βίωσε εκείνη την ημέρα, ενώ ο κατηγορούμενος δεν παρέστη στη δίκη και μέσω του δικηγόρου του αρνήθηκε την κατηγορία. Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, επιβάλλοντάς του την παραπάνω ποινή.

Σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών -και για το αδίκημα της παράνομης βίας, για το οποίο τελικά αθωώθηκε.

«Είναι μία σημαντική ημέρα για τη δικαιοσύνη και μία δικαίωση για αυτό το κορίτσι και όσα πέρασε σε τόσο μικρή ηλικία», είπε στη Voria.gr ο συνήγορος προς υποστήριξη της κατηγορίας, Στάθης Κόλιας.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις