ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Δημοσκόπηση Prorata: Προβάδισμα για Ανδρουλάκη, ντέρμπι στον ΣΥΡΙΖΑ - Η ΝΔ δέχεται «πίεση» από τα δεξιά

Κοινοποίηση
Tweet

Δείτε αναλυτικά

Παραμένει το προβάδισμα της ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση, ωστόσο, το κυβερνών κόμμα δέχεται μεγάλη πίεση από τα «δεξιά».

Από την άλλη όπως προκύπτει ο Ανδρουλάκης προηγείται στις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ την ώρα που είναι ντέρμπι η ανάλογη διαδικασία στον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην δημοσκόπηση της PRORATA για λογαριασμό της τηλεόρασης του ATTICA TV φαίνεται μια υποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ, που «παραδίδει» τη δεύτερη θέση στο ΠΑΣΟΚ, ενώ καταγράφει και τις τάσεις στο εσωτερικό των κομμάτων της κεντροαριστεράς,ενόψει των εκλογών που ακολουθούν.

 Η «απειλή» του 17,5% από τα δεξιά της ΝΔ
Η Νέα Δημοκρατία στην πρόθεση ψήφου εμφανίζεται να συγκεντρώνει το 24%. Την ίδια ώρα το άθροισμα των ποσοστών της Ελληνικής Λύσης, της Νίκη και της Φωνής Λογικής φτάνει στο 17,5%. Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 13,5% με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ να δίνουν μάχη επικράτησης στη ζώνη του 9 με 10%.

Από τα στοιχεία της δημοσκόπησης εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι ότι στην κατηγορία όσων δηλώνουν ότι δύσκολα βγάζουν τον μήνα (21% του συνόλου των ερωτηθέντων), πρώτο κόμμα είναι η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου με 14%, δεύτερο το ΚΚΕ με 13% και ακολουθεί τρίτη η ΝΔ με 12,5%.

 «Ντέρμπι» ο πρώτος γύρος του ΣΥΡΙΖΑ
Στον ΣΥΡΙΖΑ, καταγράφονται μεγάλες αλλαγές, με το 47% των ερωτηθέντων ψηφοφόρων του να δηλώνει ότι η παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία αποδυναμώνει την προοπτική ανασυγκρότησης του κόμματος και το 63% να θεωρεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα διαδραματίσει ρόλο στις εξελίξεις της κεντροαριστεράς. Σχετικά με τις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέου αρχηγού, ο Στέφανος Κασσελάκης εμφανίζεται να προηγείται με 27%, το σύνολο ωστόσο όσων υποστηρίζουν τις υποψηφιότητες Φάμελλου και Γεροβασίλη (η έρευνα ολοκληρώθηκε την ίδια μέρα που η πρώην υπουργός ανακοίνωσε ότι δεν θα διεκδικήσει την Προεδρία) βρίσκεται στα ίδια επίπεδα.

 Προβάδισμα για Ανδρουλάκη
Στο ΠΑΣΟΚ προβάδισμα έναντι των αντιπάλων του στον πρώτο γύρο εμφανίζεται να διατηρεί ο Νίκος Ανδρουλάκης με 26%, ακολουθούμενος από τον Χάρη Δούκα με 22% και την Άννα Διαντοπούλου με 21%. Στο 15% καταγράφεται ο Παύλος Γερουλάνος, 4% αποσπά η Μιχάλης Κατρίνης και 3% η Νάντια Γιαννακοπούλου.

 Ο σημερινός Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διατηρεί σύμφωνα με την έρευνα προβάδισμα και στον δεύτερο γύρο, υπερέχοντας του Χάρη Δούκα (45% έναντι 38% του Δημάρχου Αθηναίων) και της Άννας Διαμαντοπούλου (44% έναντι 38%), όπως και του Παύλου Γερουλάνου (48% έναντι 37%).

 Στα επίπεδα του 10% εμφανίζονται όσοι δηλώνουν ότι δεν έχουν ακόμα αποφασίσει ή δεν θέλουν να εκδηλώσουν την προτίμησή τους. Να σημειωθεί ότι η δημοσκόπηση ολοκληρώθηκε πριν από το ντιμπέιτ των έξι υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ.

 Κερδίζει πόντους η συνεργασία ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ
Όλο και περισσότερες πόντους κερδίσει η προοπτική συνεργασίας ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ… Το 53% όσων ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές βλέπει κοινή κάθοδο των δύο κομμάτων στις βουλευτικές εκλογές, ενώ το 24% θεωρεί ότι τα κόμματα της κεντροαριστεράς πρέπει να συνεργαστούν μόνο εντός Βουλής.

 Υψηλό είναι και το ποσοστό των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ που τάσσεται υπέρ της συνεργασίας, με το 43% να συμφωνεί στην κοινή εκλογική κάθοδο και το 21% να θεωρεί ότι η συνεργασία θα πρέπει να περιοριστεί μόνο εντός Βουλής.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις