ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Έτσι θα διαμορφωθεί η πλατεία Όλγας μετά το λίφτινγκ της ανάπλασης- Δείτε τη μακέτα

Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
konstantina_andriopoulou@hotmail.com
Κοινοποίηση
Tweet

Οι εργασίες αισθητικής παρέμβασης, που προβλέπεται να γίνουν

Σε «λίφτινγκ» της πολύπαθης πλατείας Όλγας, προχωρά ο Δήμος Πατρέων. Ένα έργο, το οποίο εντάσσεται στο πλαίσιο της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου του πόλης και βρίσκεται παραπλεύρως, της πεζοδρόμησης της οδού Μαιζώνος.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό το «λίφτινγκ» θα έχει μορφή ανακαίνισης σε διάφορα σημεία της πλατείας, παράλληλα με τις εργασίες στην Μαιζώνος.

Οι εργασίες αισθητικής παρέμβασης, που προβλέπεται να εκτελεστούν, σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, είναι η αντικατάσταση των διαδρόμων με νέα υλικά αλλά και των κρασπέδων με νέα υλικά, επάνω στην πλατεία, ενώ το σημείο που δεν θα «πειραχτεί» είναι τα μάρμαρα μπροστά από το Ηρώον με το Άγαλμα της Δόξας.

Συνοπτικά, οι εργασίες που προβλέπεται να εκτελεστούν αφορούν: Αποξήλωση υφιστάμενων πλακοστρώσεων εκτός του επιστρωμένου με μάρμαρο τμήματος μπροστά από το Ηρώο στην οδό Μαιζώνος που δεν είναι ρηγματωμένο, ανακατασκευή του περιμετρικού διαδρόμου με ψυχρούς τσιμεντοκυβόλιθους χρώματος γκρι και των εσωτερικών διαδρόμων της πλατείας με σταθεροποιημένο κεραμικό δάπεδο στο χρώμα της ώχρας, συντήρηση υφιστάμενων παρτεριών και σιντριβανιού, συμπλήρωση υφιστάμενης φύτευσης, αστικός εξοπλισμός, ηλεκτροφωτισμός.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις