ΣΙΝΕΜΑ

/

Το αξιόλογο Γαλλικό φιλμ "Υπόθεση Γκόλντμαν" τη Δευτέρα 30-9 στην Πάτρα

Μαρτάτος Tάκης
Κοινοποίηση
Tweet

Στο πλαίσιο των Θερινών προβολών στο The Bold Type Hotel στις 21.00 σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας

Με ένα ολοκαίνουριο φιλμ (διανομή από την Weird Wave), το «Υπόθεση Γκόλντμαν - Le procès Goldman» του Σεντρίκ Καν ολοκληρώνονται τη Δευτέρα 30/9/2024 στις 21.00 στο Τhe Bold Type hotel, στην οδό Γερμανού στο ύψος της πλατείας Αγίου Γεωργίου, οι θερινές προβολές που έγιναν σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας.

Πρόκειται όπως έγραψε και το flix.gr, για ένα συναρπαστικό «κεκλεισμένων των θυρών» φιλμ που δοκιμάζει τις αντοχές και ανοχές του θεατή, τοποθετώντας τον στο κέντρο μιας διαχρονικής και δυστυχώς διαρκώς επίκαιρης συζήτησης γύρω από το ρατσισμό, τον πόλεμο των ιδεολογιών, τη σωστή απονομή της δικαιοσύνης.

Πρωταγωνιστούν οι: Αριέ Βορταλτέρ, Αρτούρ Αραρί, Στεφάν Γκερέν-Τιλιέ.

Διάρκεια: 115 λεπτά.

Η ταινία είχε προβληθεί στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών 2023 ενώ ήταν και υποψήφια στα Βραβεία Σεζάρ 2024 (τα Γαλλικά Όσκαρ) για καλύτερη σκηνοθεσία, σενάριο (Σεντρίκ Καν, Ναταλί Χέρτσμπεργκ), μοντάζ και β’ ανδρικού ρόλου. Είναι ένα δικαστικό δράμα που εξισορροπεί με χιούμορ. Το στόρι του επικεντρώνεται στη δίκη του 1976, του αριστερού επαναστάτη Πιέρ Γκόλντμαν, ο οποίος καταδικάστηκε για πολλαπλές ένοπλες ληστείες και αργότερα δολοφονήθηκε.

Ο Pierre Goldman ακροαριστερός ακτιβιστής κατηγορήθηκε για τη δολοφονία δύο φαρμακοποιών στο Παρίσι το 1969. Στην τελευταία δίκη υποστηρίζει την αθωότητά του και μέσα σε λίγες εβδομάδες γίνεται είδωλο της διανοούμενης αριστεράς. Ο Georges Kiejman, νεαρός δικηγόρος τον υπερασπίζεται. Σύντομα όμως η σχέση τους γίνεται τεταμένη.

Ένα από τα πιο αγωνιώδη δικαστικά δράματα των τελευταίων ετών, αναμοχλεύει μια διχαστική υπόθεση από το παρελθόν με τρόπο που είναι αδύνατο να πάρεις τα μάτια σου από την οθόνη, είχε γράψει στην κριτική του το περιοδικό Αθηνόραμα.

Να προσθέσουμε πως η ταινία είχε προβληθεί και στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης.

Το φιλμ "Υπόθεση Γκόλντμαν" σε 3 εβδομάδες προβολής στη χώρα μας έχει ξεπεράσει τα 13.000 εισιτήρια πανελλαδικά.

*Στο μεταξύ η Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας ετοιμάζεται για το "χειμερινό" ξεκίνημα προβολών της που περιμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι σινεφίλ της περιοχής. Η Λέσχη και η πρόεδρος της, Ελένη Δάσιου συνηθίζουν να κάνουν έναρξη προβολών την πρώτη Δευτέρα του Οκτώβρη, έτσι το πιο πιθανό είναι η αρχή για τη νέα περίοδο 2024-2025 να γίνει την Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024 πάντα στα Options Cinemas, στη Βέσο Μάρε.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Culture